• 8
    mevcut durumda, hal-i hazirda profesyonel olan futbolcularin bu yabanci sinirini istemesi durumudur. halbuki yeni profesyonel olmus veyahut da altyapida oynayan bir genc oyuncu yabanci sinirini istemez, isteyemez, istememeli. yetenegine hakarettir, gelecegine hakarettir. dusunun emre belözoğlu eger ki hagi ile birlikte oynamamis antrenman yapmamis olsaydi bu kadar basarili olabilir miydi? yerli futbolcular populizm ve san sohret sevdasindan baska ne verebilir altyapi oyuncularina?

    sonra en iyi bu genc cocuklarin anlamasi lazim. nasil adamcilik, cetecilik donuyor takimlarda, takimin abisi huviyetindeki adamla aran iyi degilse takimdan nasil sutlandiginin, nasil dislanacaginin hesabini yapan buyuklerine, kaybolup gitmis buyuk yeteneklere sorsunlar. sirf babasi antrenör oldugu icin temelden torpilli burak yılmaza baksinlar, sonra ilk 1 milyon liralik sozlesmeye imza attiginda gidip 950 bin liralik araba alarak, arabasina benzin koyacak parasi kalmayan selçuk inanin su anki durumuna baksinlar. kendisinden daha az para alan adamlarin banko oynadigi takimda ilk 11'e neden giremiyor onu dusunsunler.

    gencler, evet ozellikle gencler, 3 buyuk avrupa liginde top kosturmus yabancilarla mi daha iyi futbol oynarlar, ogrenirler yoksa kendi kumunda debelenip abicilik, adamcilik yapip birilerini harcamak icin firsat kollayanlarla mi?

    olay su, turkiyede ilk 11'e giremeyen adam illa ki futbol oynamak istiyorsa yurtdisina cikar. kendini gelistirir, farkli kulturlerle temas eder. sonrasinda gelir burada genclerle paylasir. ileride antrenor olur, gelecege katki sunar.

    turkiye'de futbolda yabanci siniri isteyenler, birilerinin ekmegine yag surmekten baska birsey yapmak istemeyenlerdir.

    sonra ingiltere ile milli mac yapinca -ki basarisiz bir milli takimdir bence- şovenist tavirlarla aman da hakemler bize karsi aman da bilmem ne. aman iste milli ruh ivir zivir diye uyutulur.

    bak ben size soyleyeyim bu ulkede belli basli afyonlar vardir. din ve milliyet gibi. aslinda degerlendirildiginde insani şaha kaldirabilecek olgulari bu ulkede oyle afyon olarak kullanirlar ki, kendini dev aynasinda gorursun ama aslinda bir halt olmadigin apacik ortadadir. o yuzden herkes ayagini denk alsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın