• 1233
    aklıma güzel bir fikir geldi. yabancı oyuncu sayısına yine sınır gelsin, hatta komple yasak olsun; sıfır yabancı. ancak aynı zamanda maksimum yıllık maaş da 200 bin euro olsun ve ayrıca yerli futbolcular 32 yaşından evvel yurtdışına çıkamıyor olsun.

    bunun olmasını o kadar çok istiyorum ki şu an. o bik bik öten yerli futbolcular bakın nasıl yalvarırlar eski kurallar gelsin diye. yani şu bile aslında kimsenin derdinin milli takım, milli duygular falan olmadığı gösteriyor. bunun yapılmasını asıl derdi gerçekten milli takım falan olan ve yazılıp konuşulan şeylerden kolay etkilenen saf vatandaşlar için istiyorum.

    büyük ihtimalle yetkilileri de eski-yeni yerli futbolcu-yorumcu çetesi zorluyor. gerçekten yüksek makamlarda olup, yorumcu olup da yabancı oyuncu sayısına sınır getirilmesinin milli takıma yarayacağını düşünen bir kişi bile yoktur. kaldı ki bu sporun ortaya çıkış amacı da, hala oynanma sebebi de liglerde oynayan takımlardır. milli takımlar bu işin bir rengidir, neşesidir; odak noktası değildir. bu işin odak noktası türkiye'de süper lig'dir ve olası bir sınırlamanın zarar getireceği açıktır.

    18 takımın ilk 11'lerini milyonlarca oyuncu arasından oluşturması mı daha iyi takımlar yaratır yoksa binlerce oyuncudan oluşturması mı? kaldı ki o oyunların yalnızca bir kısmı gerçekten iyi olacak, onları da istanbul'da yer alan takımlar astronomik fiyatlarla, ederlerinin kat kat fazlasına takımlarına katmaya çalışacaklar. iyi oyuncular para ve istanbul için yalnızca üç büyükleri seçecek, anadolu takımları ve büyükler arasındaki uçurum gittikçe açılacak, rekabet gittikçe azalacak ve avrupa'da başarı bir hayal olacak. merak ediyorum bu durum milli takımlar seviyesinde başarıyı nasıl getirecek?

    hele ki o yerli oyuncu grubu ne olursa olsun yerlerinin garanti olduğunu bilip salmayacaklar mı? ulan selçuk daha yabancı sınırı yokken salmadı mı? bana bir tane yerli oyuncu gösterin, büyüklerde oynuyor olsun, yıldız muamelesi görmüş olsun ve 2 sene içerisinde salıp kendini oranın kralı olarak görmesin.

    son olarak arada kalmış arkadaşlara bir şey söylemek istiyorum. bilin ki bu sayıya sınır getirmek isteyenlerin derdi milli takım, millilik, türkiye falan değil. ona göre tarafınızı seçin.

    göbekli, yağlı, götü kalkık, 5 milyon euro maaşlı yerliler mi milli takımda başarı getirir yoksa bu takımlarda var olmak için sike sike yabancı futbolcularla rekabete girip formayı alan, alacağı para aynı olacağı için yurtdışına gitmekten çekinmeyen, fit futbolcular mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın