resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 3607
    hocalığı halihazırda şüpheli olan teknik adam.

    eksiklikleri

    1. rakibi analiz etme konusunda zafiyet gösteriyor ki çok kolay giderebileceği bir eksiklik. kendi öz güveni yüzünden yapmıyor çünkü sistemini çok iyi işletirse ihtiyacı olmayacağını düşünüyor ama mourinho dahil her hoca rakibin zafiyetini değerlendirmek ister. özelikle diego simeone bu işin ustasıdır.

    2. oyuncu değişikliğinde de benzer sıkıntı var. genelde yorulan oyuncuyu değiştirme cihetine gidiyor. bazen rakibin maç içindeki durumuna göre oyuncu sokarsın ( örneğin rakibin uzun stoperi sakatlanmıştır sende eren'i alıp yüksek oynamaya çalışırsın gibi). henüz buna benzer bir değişiklik görmedim umarım görürüz.

    3. adam yönetimi sıkıntısı var. bruma, chedjou, podolski ve sneijder'i idare edemedi. bunların gönderilmesine asla karşı değilim ancak idare edemediği de bir gerçek. futbola konsantre iş ahlakı yüksek olan topçuyu herkes idare eder mühim olan sorunlu adamdan da verim alabilmektir. fatih terim'in engin baytar'ı şahlandırması gibi.

    4. zaman zaman küçük takım taktikleri ile maça çıktı. burası galatasaray ve biz barcelona gibi oynamak isteriz. bakın her daim öyle oynarız demiyorum, oynamak isteriz. biz fenerbahçe gibi kabzımal defansif oyun oynayıp şampiyon olamayız. bu seneki ilk 3 lig maçı gibi oynamalıyız. özellikle geçen seneki bjk maçında küçük takım gibi oynatmıştı.

    artıları

    1. transferleri kendisinin tespit edip istediği varsayımı üzerinden gidersek çok çok iyi bir vizyona sahip diyebilirim. ne istediğini iyi biliyor ve maldan anlıyor.

    2. medyayı iyi idare ettiğini düşünüyorum. zeki cevaplar veriyor ve asla bahanelere sığınmıyor (özellikle de hakem).

    3. değişik taktikleri deneme konusunda cesur. bu taktiklerde nasıl oynatılacağını bilmeden deneyemez siniz zaten. oyuncuları bu taktiklere göre pozisyonlarını değiştirip verim alıyor ki buda olumlu.

    4. kondisyon konusu cümle alemin malumu zaten.

    5. özel taktik antrenmanlarını bayağı yaptırıyor. bu sene özellikle duran toplarda hem hücum hemde defansif özel çalışmalar hem sahada görülebiliyor hemde meyvesini vermeye başladı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın