• 17709
    son iki transferi taraftari cok mutlu etmis takim. biraz sindirdiysek guzel haberleri, tekrar ciddilesmenin vaktidir.

    su an kadrodaki yabanci futbolcular:
    fernando muslera
    maicon pereira roque
    luis pedro cavanda
    mariano ferreira filho
    jason denayer
    martin linnes
    lionel carole*
    kwadwo asamoah
    fernando francisco reges
    ryan donk
    nigel de jong
    papa alioune ndiaye
    sofiane feghouli
    younes belhanda
    garry mendes rodrigues
    bafetimbi gomis

    an itibariyle 16 tane yabanci futbolcu var kadrosunda. hadi bunlardan biri, lionel carole, sevilla'ya kiralanacak bu sezon bir terslik olmazsa. luis pedro cavanda'nin da gitmesi olasi. 14'e dusecek... mevcut tff kurallarina gore bu sayida sorun yok.

    ancak ryan donk ve nigel de jong, essek yukuyle para alip hic bir sey katmayacak futbolcular. yeni sezonda dusunulmuyorlar. eger onumuzdeki saatlerde avrupa'dan alici cikmazsa bunlara, cok buyuk ihtimalle maasinin %90'ini falan odeyerek anadolu takimlarina kiralamaktan baska secenegimiz kalmayacak... o da kendileri kabul ederse tabii...

    haydi yabanci sayisini denk getirdik diyelim. donk ve de jong'dan da kurtuldugumuzu var sayalim... bir cok kisi ideal 11'in tamaminin yabanci futbolculardan olusacagini dusunuyor. bu olasilik da oldukca yuksek. artirilan yedek sayisina yabancilari ekleyip ekleyemedigimizi bilmiyorum ama, gecen sene mac kadrosunda toplam 11 yabanci olabiliyordu.

    ilk 11'i tamamen yabancilardan kurdugumuz takdirde, yedekten girecek ve oyunun gidisatini degistirecek butun futblcularimiz turk olmak durumunda. ancak elimizdeki turk futbolculardan bunu yapabilecek cok isim yok.

    tamam, bu transfer doneminde gulduk, eglendik falan ama, kulubun bu sezondan tezi yok, alt yapiya gereken onemi vermesi lazim artik. semih kaya ve emre colak'tan beri a takima cikabilecek bir oz kaynak futbolcusu yetistiremedik.

    bu sezon belki boyle devam eder ama, bu sezon basari gelir de onumuzdeki sezon sampiyonlar liginde mucadele etmeye hak kazanirsak, kadroda belli sayida alt yapidan ve turkiye'de yetismis futbolcu olmasi gerekecek. elimizdeki yedeklere bakalim:

    selcuk inan: turkiye'den yetisme.
    yasin oztekin: almanya'dan yetisme.
    eren derdiyok: isvicre'den yetisme.
    tolga cigerci: almanya'dan yetisme.
    tarik camdal: almanya'dan yetisme.
    serdar aziz: turkiye'den yetisme.
    ahmet calik: turkiye'den yetisme.
    koray gunter: almanya'dan yetisme.
    emrah bassan: turkiye'den yetisme.
    sinan gumus: almanya'dan yetisme.
    eray iscan: galatasaray altyapisindan yetisme.
    ismail cipe: galatasaray altyapisindan yetisme.

    gordugunuz gibi koca kadroda sadece 2 kisi galatasaray alt yapisindan yetisme ve toplamda sadece 6 kisi turkiye'den yetisme...

    eger carole, cavanda, de jong ve donk giderse, elimizde 24 futbolcu kaliyor. kendi ligimizde kadro siniri 28 futbolcu. bu 4 tane kontenjana kesinlikle ama kesinlikle alt yapidan futbolcular konmalidir. super lig'den transfer yapmak yeniden paralarin bosa harcanmasi demek olacaktir, cunku onumuzdeki sezon avrupa kupalarina katilacaksak alt yapidan cikmis daha fazla futbolcu kaydettirmemiz gerekecek listeye.

    taraftarin artik alt yapiya gereken onemin verilmesi gerektigini yonetime hatirlatmasi gerekiyor.

    *ekşi sözlük'ten alıntıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın