• 1839
    17/18 sezonunda gidecekler konusunda bizden daha sıkıntılı olduğunu düşündüğüm takım.

    bir kere çok fazla yabancısı var:

    fabri
    boyko
    mitrovic
    pepe
    tosic
    pedro franco
    milosevic
    adriano
    beck
    medel
    hutchinson
    talisca
    babel
    lens
    quaresma
    negredo

    tam 16 yabancıları var. en az 4 tanesini göndermeleri gerekecek. gönderilme adayları şunlar diye düşünüyorum:

    boyko
    pedro franco
    milosevic

    buraya en az 1 isim daha yazılacak. görünen o ki bu isim tosic ya da mitroviç'ten birisi olacak.

    en büyük avantajları ellerinde yerli çöpün az olması. futbol hayatı muhtemelen biten veli, müzmin sakat ve muhtemelen yine bir yerlere kiralanacak olan gökhan töre ve bir başka müzmin sakat mustafa pektemek dışında ellerindeki yerliler bir şekilde değerlendirilecektir.

    ancak burada bu oyuncuların maaşları giriyor devreye. biz yeni oyuncularımıza çok yüksek maaşlar verdik. bu bizi ekonomik olarak zorlayacak. kabul ediyorum. keza fener de ciddi maaşlar verdi. bunun yanı sıra bjk de yeni oyuncularına üst sınırdan maaşlar dağıttı.

    ancak takımda maaşı güncellenmeyen ancak takıma doğrudan etkisi olacak olan oyuncular mevcut:

    talisca
    oğuzhan
    cenk tosun

    bu adamların ben ilerleyen dönemlerde sorun çıkartabileceğini düşünüyorum. zira medel, negredo, pepe, lens gibi oyuncular iyi para alıyorlar. rotasyon kalitesi artmış olsa da quaresma hala bu takım için çok önemli bir oyuncu. onun yedek kalması ya da oyundan çıkartılması sorun teşkil edebilir.

    bir de yaş sorunu var. yaşlı bir takımları var. talisca ve oğuzhan dışında dinamik oyuncuları yok. biraz ens belki katkı verecektir. ama o da devamlı değil. geçen sezonlardaki tempoları olacağını düşünmüyorum. zira geçen sezon da önceki sezon gibi bir tempoları yoktu. hakemler sayesinde en az 10 puan kopardılar geçen sezon ligde. bu sezon da velhasıl fena başlamadılar hakemler konusunda. hem yaş ortalamaları arttı hem de bu sezon daha çok koşmalarını gerektirecek takımlarla oynayacaklar şampiyonlar ligi'nde.

    kısaca bjk'yi bence sorunlu bir sezon bekliyor. umarım işler bu şekilde ilerler de biz sezonun ilk yarısında farkı açarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın