• 1084
    yüksek tutmanın her türlü faydalı olduğu kural.

    1-) yerli oyuncular bulunmaz hint kumaşı olmaktan çıkıyorlar. maaşları düşük oluyor. ancak takım içi çetecilikle falan bu maaşlara sahip olabilirler. o da bu kuralda ısrar edildikçe kırılacaktır.

    2-) yerli oyuncular "yerim garanti, götümü yayar parama bakarım" diyemiyorlar. oynamayan yallah katar'a.

    3-) yerli oyuncular "burada geleceğim garanti, yurtdışına çıkma riskini almama gerek yok" demiyorlar ve son zamanlarda çok kolay bir şekilde yurtdışına çıkıyorlar.

    4-) eski kurallarda ne olursa olsun birkaç mevkide türk oyuncu oynatman gerektiğinden istesen de, paran da olsa elindeki türk oyunculardan kat kat daha iyi olan yabancı futbolcuları getirip iyi bir kadro kuramıyordun. iyi bir kadro kurulabilmesi için ancak özel bir türk futbolcu neslinin denk gelmesi gerekiyordu. dolayısıyla kurulan en iyi kadro şampiyonlar ligi'nde ancak çeyrek final görebiliyordu.

    5-) eskiden sınırlı sayıda yabancı oynatılabildiğinden, yöneticiler kısıtlı olan hakları yıldız futbolculardan kullanıp taraftarın ağzına bir parmak bal çalma niyetindeydiler. artık gerçekten faydalı olacak isimler peşinden gidilebiliyor.

    6-) isteyen kulüp istediği kadar yabancı ve potansiyelli futbolcuyu deneme amaçlı kulüplerine kazandırabiliyor. eski kuralda yapılabilecek en zor şey buydu.

    7-) eski kural sayesinde değerlenen türk futbolcuları anında kapağı büyük kulüplere atıyorlar, anadolu takımları bunları elinde tutamadığından yerlerinde türk futbolcuların kötülerini oynatmak zorunda kalıyorlardı. yeni kuralla türk futbolculara mahkum olmaktan çıktıkları için gittikçe daha kaliteli takımlar kuracaklardır. özellikle 2017-2018 sezonunda bunun zirvesini göreceğiz.

    daha ufak tefek bir sürü avantajı vardır. son olarak yakın zamanda yaşanmış bir şey söyleyeyim; yeni kural olmasaydı, başakşehir'in club brugge gibi bir takımı elemesinin imkanı yoktu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın