resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 13238
    kendisi hakkında çok yazdım belki ama bir kaç kelam daha etmek istiyorum.

    fatih terim'i bireysel olarak istemeyenlerimiz olabilir. burada haklılar; destek bile çıkarım. zaten isteyenlerin de isteme sebebi fatih terim'in ismi değil; içlerine benim de dahil olduğum bu insanlar fatih terim'i bir "düşünce sistemi" olarak görüyorlar. şimdi diyeceksiniz ki "lan tırrek iki tarafta birden nasıl olabilirsin, gerizekalı mısın?" öyle değil.

    ben galatasaray teknik direktörü olacak şahsın, farklı kurum ve şahsiyetler (menajerler, yöneticiler, siyasiler) ile net şekilde adlandıramadığım ilişkiler içinde olmasını istemeyen bir adamım; zaten böyle bir adamın mekan basması, takım arkadaşının ağzına silah sokan adamı koruması gibi saçma sapan olaylar ile adı anılmaz.

    ancak karakter olarak düzgün dediğimiz adamlar bir sebepten ötürü bu takımda başarılı olamıyorlar. kendimce nedenlerini şöyle sıralıyorum, bu nedenlerden biri veya birden fazlası cari olabilir:

    1) türk kafasını bilmiyorlar. onlara göre futbolcu antrenmanını yapar, topunu oynar. amiyane tabirle oyuncudan saha içi ve dışında gelecek orospulukları tahmin edemiyorlar.
    2) bir şekilde türk oyuncuların yabancı hocaları baltalaması sağlanıyor. bu sadece bizim için değil, her takım için geçerli bir önerme.
    3) galatasaray'ın barcelona modeli bir takım olduğunun farkında değiller. barcelona'da inim inim kapanıp 1-0 kazanarak şampiyon da olsanız kalıcı değilsiniz; önemli olan güzel futboldur. bizde ise atak futbolu ön planda. ofansif oynatman lazım; 1-0 olduktan sonra geriye yaslanırsan olmuyor; taraftar alışkın değil. zaten yaslanamıyoruz da ama bu ayrı bir hikaye.

    "düşünce sistemi olarak fatih terim", özellikle ilk yarıda 1-0 sonrasında daha da yüklenerek 2, 3, 4. golü bulmayı kovalamak demektir. zaten bu ligde oynayacağınız 15 takım, güçlü bir galatasaray ile oynarsa mağlubiyeti olası sonuç olarak görmekte; bu şekilde ilk devreden 3-4 bulursanız zaten mağlubiyeti doğal karşılayan rakip maçı kafasında bitirir, maçtan düşer. atak yapacak isteği kalmaz. ancak skor 1-0 veya 2-0 olunca siz yaslanırsanız yapacak bir şey yok diye üstünüze gelirler. 1 gol bulurlarsa iştahlanırlar zira güçlü bir galatasaray'a yenilmek kolay, galatasaray'ı yenmek ise olaydır.

    şu ana kadar zibilyar teknik direktörün hiçbirinde bu kafa olmadığı içindir fatih terim'in dönmesini isteme sebebim. necati ateş gelsin misal, aynı kafada top oynatsın, yenilse de helal olsun derim. ancak galatasaray'ın hocası, bizden ne kadar iyi olurlarsa olsunlar real madrid maçı sonrasında bile "kompakt savunma yaptık" dememeli. böyle olunca ben çıldırıyorum işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın