resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 13174
    kendisi hakkında "aldığı tazminat" nedeniyle enteresan bir algı operasyonu yapılan teknik direktör.

    öncelikle durumu bir değerlendirelim:

    kendisi kovulmuş mudur? kovulmuştur. fifa kuralları gereği kovulan bir teknik adam veya futbolcu tazminata hak kazanır mı? kazanır. dünyanın her yerinde böyle tazminatlar ödenmesine rağmen bir tek türkiye'deki takımların hocaları ile ilgili tazminatlar bu kadar konuşulmaktadır; bu da saçma bir durumdur.

    futbolcu, td sözleşmelerinin hukuk düzeni içinde tam mahiyeti net bir şekilde belirlenemese dahi, genel hatları itibariyle iş sözleşmesi gibi değerlendirilir. belirli süreli iş sözleşmesini süresinden önce sona erdiren taraf diğer tarafa tazminat öder.

    empati yapmadan gömmeyin.

    şimdi sen 5.000 tl ile çalışıyorsun; bir firma geliyor sana ayda 100.000 tl gel ceo ol diyor. gidiyorsun. 2 senelik söxleime imzalıyorsun; eğer memnun kalırlarsa uzatılacak. 16. ayında adam sana gelip diyor ki ben seni artık istemiyorum ve kovdum.

    şimdi sen bu durumda "ben 80.000 tl kazanacağım süre içerisinde 1.6 m tl kazandım; peki hocam öyle olsun sağ olun" mu dersin yoksa "geçerli bir sebebiniz yok ve sözleşme yapmıştık. alacaklarımı, en azından bir kısmını ödeyin gideyim" mi dersin? elbette hakkın olan parayı istersin çünkü bakın bir kere daha söylüyorum, ne performans ne bir şey olarak kovulmasını gerektirecek bir neden yok ortada (futboldan tamamen bağımsız olarak yaşanan kebapçı olayı haklı sebep değildir) dolayısıyla tazminatı elbette alacaktır.

    işsizlik maaşı için yapılan goygoy "vurun abalıya" modeli, fatih terim'i daha da halkın önüne atmak için yapılmaktadır itibar etmeyiniz. fatih terim gibi önce ego olarak doğmuş bir adamın, sağda solda dolanan gazeteci ve yorumcuların ağzına "işsizlik maaşı da alıyor" lafını vererek sakız olacağını düşünen varsa 2010 doğumlu falandır, fatih terim'i tanımıyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın