resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 3022
    20 temmuz 2017 galatasaray ostersunds fk maçı'na kendisini desteklediğim ama artık galatasaray teknik direktörü olması için çok fırın ekmek yemesi gerektiğini gördüğüm genç teknik direktör.

    öncelikle avrupa kupaları bu camianın olmazsa olmazı ve geçtiğimiz yılı boş geçtikten sonra bu seneyi de boş geçecek olmamız bile kendisinin gönderilmesi için başlı başına bir sebep. kaldı ki her şey bununla bitmiyor. kendisi galatasaray gibi bir takımın teknik direktörü olarak yapmaması gereken açıklamalar yapıyor. misal ikinci ostersunds maçından önceki basın toplantısı. '4 yeseydik bile 5 atacağız' demek başlı başına facia. tamam iddialı olabilirsin ama bu kadar içi boş konuşulmaz. sen barcelona gibi çok güçlü bir oyun yapısı olan, skoru her an değiştirebilecek 7-8 tane üst düzey oyuncuya sahip değilsin ki. neye göre bu açıklamayı yapıyorsun? tribüne gelecek 50.000 adamın bir sinerji oluşturacağını mı düşünüyorsun? muhtemelen öyle düşünüp gaza geldi ama sonuç olarak hüsranı yaşadık. evet iddialı olabilirsin, olmalısın da ama bunları daha normal cümlelerle ifade etmelisin. 'rakip bizden küçük, normal şartlarda ikinci maça bile kalmaz, şöyle öperiz böyle severiz.' ulan bugün seninle barcelona bile oynasa rakibin hocası çıkıyor diyor ki 'çok dikkatli olmalıyız, çok etkili oyuncuları var, vs vs'. lakin herkes biliyor ki galatasaray'la barcelona rakip olsa iki maçta da barça bize 5 atar. yine de adamlar seni hafife alacak ya da küçük görecek hiçbir şey söylemez. rakibi ayrıca hırslandırıp daha da fazla motice etmek istemez. bunlar stratejik açıklamalardır, çok dikkatli olmak sakin kalmak gerekir.

    2007 yılında karl heinz feldkamp master'ımız ikinci kez takımın başına geldiğinde avrupa ligi ön elemesinde nk slaven koprivnica'yı eleyip grup aşamasından önceki son elemede isviçre ekibi fc sion'la eşleşmiştik. ilk maçımız deplasmandaydı ve 1 gün önceki maç basın toplantısında feldkamp'la bir gazeteci arasında şöyle bir diyalog olud.

    g: fc sion teknik direktörü galatasaray'ı favori gösteriyor. ne diyorsunuz?
    f: istanbul'a geldiklerinde biz de onları favori gösteririz.

    ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum? bunlar çok ince, çok güzel dokundurmalardır. bir turun favorisi siz olduğunuzda 'ezer geçeriz, 5 atarız, kaldırıp kaldırıp vururuz' demek sizin takımınızdan başka takım tanımayan aşırı fanatiklerin işidir. siz büyük bir camianın teknik direktörü olarak tabiki de her zaman iddialı olmalısınız ama basının karşısına, sizi dinleyen rakipleriniz de olduğu bir ortama çıktığınızda yapacağınız konuşmaları dikkatle ve özenle seçmelisiniz.

    sözün özü şudur ki, basın karşısında bile bu kadar keskin olan bir adam kim bilir takım içerisinde neler yapıyor? tolere edilebilicek onlarca şeyi muhtemelen bu saçma egosu yüzünden etmiyor, herkesle arasını açıyordur. evet takım ve oyuncular yetersiz ama bu işler günümüz futbolunda höt zöt'le düzelmez. eski kafalı bir antrenör olabilirsiniz, juventus zamanlarında gördüklerinizi burada bire bir yansıtmak isteyebilirsiniz ama kenarlarınız biraz yumuşak olacak artık. futbol dünyası 10 sene önceki gibi değil. gelenekçi kafada olacağınız yerler elbet vardır ama modern, günümüz kafasında olmanız gereken şeyler de mutlaka olmalıdır. yoksa galatasaray gibi büyük camiaların hocası olabilmek mümkün olmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın