• 77
    yabancı sınırı varken geçerli olan(ilk 11de 5-6 türk oyuncu bulundurma zorunluluğu ister istemez yerli hoca için büyük bir avantajdır) bir istatistikle yola çıkılsa da son 2 senedir şenol güneş doğru düzgün rakibi olmadan şampiyon oluyor. türk olmasının bir faydasını gördüğünü düşünmüyorum. kendisi ortalama üstü bir hocadır. ha türk olmasının faydasını görmüşse bile yerli oyuncuları kaliteli olduğu için görmüştür. ama galatasaray gibi (iddia edilen 4-5 transfer de yapılırsa şayet) ilk 11de 9-10 yabancı oyuncu oynatma ihtimali olan bir takımın başına yabancı dili olmayan bir yerli hoca getirmekle, herhangi bir yabancı hoca getirmek arasında hiçbir fark göremiyorum. hatta ağırlığı fransızca bilen/konuşan oyunculardan oluşan bir takım kuruyorsak akıcı fransızca konuşan bir hoca yerli hocadan çok daha avantajlı olacaktır.
    tabii ki burada hoca seçimi de önemli misal osmanlı deplasmanından 1 puanı garantilemek için son dakikalarda 0-0 giden bir maçta stoperi üçleyecek bir adamsa çok başarısız olur. fakat ligin dinamiğini anlamış(harala gürele hücum etme felsefesine sahip) sözkonusu deplasmandan -kritik bi haftada değilsek- ha 0 puan almışsın ha 1 diyip forveti üçleyecek biri bulunursa görün bakın nasıl içinden geçiyor o türk hocaların.

    özetle burada önemli mesele şu, oyuncu grubunun ağırlıklı konuştuğu dili konuşuyor mu, ligimizin dinamiklerini ve galatasarayın hücum ederek başarılı olacak bir takım olduğunu anlamış mı, son olarak da iyi bir hoca mı sorularının cevapları. gerisi fasa fiso.
App Store'dan indirin Google Play'den alın