aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 4648
    çıkarları doğrultusunda yönetimin, yönetimlerin her daim maşası olmuş, olacak taraftar grubudur. bu arkadaşlar; maça bedava gitmeye çalışan genelde liseli ağırlıklı gençlerle, arkalarına aldıkları kalabalıkla magandalık yapmaya çalışan şehir eşkiyalarından oluşur. kendilerine tribün lideri diyen bu kendini bilmez magandalar, çocuk,yaşlı veya bayan demeden tribünde kendileri gibi davranmayan herkese zorbalık yapmayı, küfür etmeyi çok severler.

    üniversite için istanbul'a ilk geldiğimde, biletler daha uygun olduğu için daha çok basketbol olmak üzere elime ultraslan atkımı da alarak maçlara gitmeye başladım, daha sonra tribünde zaten yerinde duramayan ben, hayatın hiç bir noktasında bir yere gelememiş ciğeri beş para etmeyecek bu adamların saçma tezahüratlarına, küfürlerine, dayanamayarak farklı bloklarda maç izlemeye başladım.
    aslında yukarıda bir arkadaşın da bahsettiği gibi bu durum maalesef ülkemizde bulunan biat kültürünün bir sonucu. illa birilerine reis,başkan, abi demek isteyen, benliği daha oturmamış bu gençlere ve reiscilik, abicilik oynayarak kendine arka edinmek isteyen bu arkadaşlara mahalle aralarında, tribün gruplarında, siyasi parti gençlik kollarında sıkça rastlayabilirsiniz. genç arkadaşlara tavsiyem kimse sizden daha iyi galatasaray'lı değil,size ne yapacağınızı söyleyecek böyle gruplardan her daim uzak durun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın