resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 11256
    bu sözlükte okuduğunu anlamayan, geçmiş olayları bugünün koşullarına göre değerlendiren adam her zaman çok olmuştur. buna şaşırmıyorum artık, kapasite bu ama tekrar, bilal'e anlatır gibi anlatacağım.

    melo, galatasaray'dan palmeiras'a değil, inter'e gitti. ilk önce bunun farkında varalım. inter gibi bir kulüp galatasaray'dan bir oyuncu istediği zaman alır, oyuncu da gitmek ister. hele hele 32 yaşında bir oyuncu, dünyaca ünlü bir kulüpten teklif aldığı zaman kariyerinin bu son fırsatını kesinlikle değerlendirmek ister. melo'yu hala basın, diğer takım başkanları gönderdi diye düşünmek, her olumsuz olayda "dış güçler" diye ağlayan akpli zırvalamalarına benziyor. adam 4 yıl oynamış burada, ülkenin en büyük camiasında ve müthiş bir taraftar desteği var arkasında. böyle bir adam kendi gitmek istemediği sürece gitmez. kimse de gönderemez! bu durumu lugano ve andre santos örnekleriyle de açıklayayım. iki oyuncu bugün türkiye'de "şike olayı yüzünden kaçtılar" olarak lanse ediliyor. hayır güzel kardeşim, biri büyük bir yatırım alan fransa'nın paris saint germain takımına, diğeri ingiliz devi arsenal'e gitti. bu gibi durumlarda her zaman aklıma trabzonspor'un eski hocası vahid halilhodzic'in: "trabzonspor taraftarı trabzonspor'u real madrid sanıyor" sözü geliyor. ortalama bir zekaya sahip olan herkesin oldukça iyi anlayacağını düşünüyorum.

    tekrar ediyorum, 32 yaşında adama gelen teklif; dünyanın en iyi 5 liginden biri olan italya'nın en büyük 3 takımından biri olan inter'den! inter! ve geçtiğimiz seneki hocası istiyor. pek tabi ki gitmek isteyecek. yönetim de gitmek isteyen oyuncuyu göndermekle, hem de 32 yaşında bir oyuncudan bonservis kazanarak doğru bir iş yapmıştır ama adamın yerini dolduramayarak, iki yılda takıma adamın yarı kalitesinde dahi bir adam almayarak saçmalamış ve bir çuval inciri berbat etmiştir. biz yukarıda, kendisinden genç ve kalitesine yakın ifadesini kullandık. kendisiyle neredeyse aynı yaşta, amerika'da götü sermiş, ahı gitmiş vahı gitmiş oyuncu ya da almanya'nın vasat takımlarından biri olan hertha berlin'de 5 yılda hepi topu 60 maç oynamış, kariyeri sakatlıklarla geçmiş oyuncu alınsın demedik! örnek verdik, avrupa'da iş yapmış/yapmakta olan kendisinden daha genç bir adam alınsın dedik!

    şunu da eklemeden geçemeyeceğim. biz melo'nun son sezonunda şampiyonlar ligi'nde 6 maçta 19 gol yedik. maç başına 3.20 neredeyse. takımımızın kilit oyuncuları yaşlanmış, artık bir değişime ihtiyacımızın olduğu belliydi. iddia ediyorum; eğer melo kalsaydı, bu sosyal medya taraftarı onu yiyecekti! son sezonunda burada kendisi hakkında girilen entryleri okursanız ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız.

    son olarak; melo'nun gitmesini, selçuk ve sabri'nin kalmasını doğru bulan bir adam gösterin bir daha bu sözlükte yazmam. bu kadar sığ, hiçbir aslı-astarı olmayan boş ifadelerle kendinizi küçük düşürmeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın