resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 11251
    melo'nun gitmesi doğru, ama yerini dolduramamak yanlıştı deniyor hakkında. mantıklı bir cümle gibi geliyor, belki ben de zamanında buna katılmışımdır ama önümüzdeki 2 sene boyunca bunun hiçbir pratiğini göremedik. ve aslında kesinlikle yanlış önerme.

    en az melo kadar kariyerli bir adam geldi değil mi galatasaray'a: nigel de jong. oyun stilleri, sertlikleri de benzeşiyordu ama olmadı değil mi, kimyamız tutmadı. bu sadece bir örnekti. diyelim ki de jong gibi olmasın, hakkaten verimli bir oyuncu gelmiş olsun. yine melo etkisi yaratabilir mi? melo'yu sadece oyuncu özellikleriyle düşünürseniz hata yaparsınız işte. çünkü melo sadece bir oyuncu değil. rakip takımın maç öncesinde en çok konuştuğu futbolcu, hakemlerin en çok dikkat ettiği oyuncu, medyanın en çok uğraştığı oyuncu, rakip taraftarı en çok tahrik eden oyuncu. zamanı geliyor rakibi tedirgin ediyor, zamanı geliyor takıma yapılan eleştirilere paratoner oluyor. psikolojik etkisini tahmin edebiliyor musunuz? gittikten sonra derbi istatistiklerimiz ortada. en sempatik, en iyi oyuncumuz muslera olabilir, süper kahramanımız sneijder olabilir. ama filmi iyi yapan kötü adam melo olmayınca hiçbirinin tadı tuzu olmuyor yani.

    peki kardeşim bu adam ne zaman gidecek? daha 32 yaşında gitmeyecekti. 53 günlük bel sakatlığından zımba gibi dönebilen bir adam gitmeyecekti. tabi ki yaşının etkisiyle gittikçe düşecekti ama hala faydalı olacaktı. 27 yaşındaki hagi daha iyi futbolcu diye 34 yaşındaki hagi'yi koy vermemiz mi gerekirdi? ne yapalım her 32 yaşını deviren futbolcunun üzerine toprak mı atalım? football manager mi oynuyoruz lan burada? gidenin hemen yeri mi doluyor? hata yaptık işte kabul edin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın