• 16881
    eğer transferlerini yönetimin dediği gibi son dakika değil de kamptan önce bitirebilmeyi başarırsa 2 haftaya ne olacağı ve nasıl top oynayacağı şekillenecektir. tudor' un ne yapmak istedğini o zaman daha net anlamış oluruz. olayın bu tarafından bağımsız bakar ve tudor ' u da az çok tanıdığımızı varsayarsak; kale hariç her bölgede sıkıntı olduğunu ifade etmemiz gerekir. allahtan muslera galatasarayda. ne kadar şükretsek azdır diye düşünüyorum.
    kaleden defans bölgesine geçersek; galatasaray'ın elinde hakan dahil 4 tane stoper var. ben tudorun defans bloğunun tamamını yetersiz bulduğunu düşünüyorum. kendisi juvede oynadı. italyadaki stoper kalitesini galatasaray ' da görmek isteyecektir. galatasaray'ın şuanki stoperleri o kaliteye hiçbir zaman ulaşamayacaklar. fakat bir de gerçekler var; elde 4 stoper duruyor ve maaşları da gitmelerini engelleyecek kadar yüksek. işin bu tarafından bakınca ekonomik davranmak adına sanki galatasaray'ın işini; popescu gibi, tudorun bizzat kendisi gibi, ujfalusi gibi oyun karakteri yüksek, gerektiğinde eliyle büyün takımın yerini değiştirebilecek bir adet stoper; görebilecekmiş gibi duruyor. hepiniz semih'in ufaluji ile nasıl oynadığını hatırlarız. beklere gelince clicy dediler sol bek için. inşallah gelir. kötü veya işe yaramaz diyen adamları ciddiye almayın. tek handikap kendisinin son kontratı olacak muhtemelen, fiyatı biraz yüksek gelebilir. bence kesinlikle alınmalı. galatasaray ucuz adamı da denedi carole'un stresi yüksek maçlardaki performansını bi düşünmek lazım. geldiği ilk zamandaki fener maçlarını bir daha izlemenizi tavsiye ederim. sağ beke tete dediler. bence galatasaray'ın sağ beki şu anki cafu yu bile kabul edebilecek sevyede. eğer bu bölgeye genç ve yabancı biri alınacaksa yanında da bir iki yıl oynayabilecek ve tecrübesi yüksek adam alınmalı. benim adayım burda hırvat olmasından da kaynaklı kolay ikna edilebileceğini düşündüğüm srna. gelirse hiç ses etmem. en azından defans nasıl yerleşir onu öğretir.
    orta sahada durum daha da vahim. en az 4-5 adam var, gönderilmesi gereken. sneijder'in durumu burada kritik. bence kesinlikle kalmalı. maliyeti fazla gelebilir ama gerek beyfendiliği ve gerekse kalitesi maliyetine katlanmaya değer. bir de selçuğun durumu var. ben selçuğun tudor'un oynatmaya çalıştığı futbolda yerinin olmadığını düşünüyorum. bu sebepten de gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. belhanda ortalıkta dolanıyor. tipik 10.5 numara diyebileceğimiz transfer. tudor ' un on numaram bile koşacak ısıracak mantığından kaynaklanıyor. bence doğru transfer. ortalıkta dolanan fiyatlara da çok takılmamak lazım resmi açıklamayı bir beklemek lazım. şunu da düşünmek lazım; galatasaray kimlere ne paralar verdi zamanında. misimoviçler, amrabatlar, elanolar bi düşünmek lazım. adam işini yapsın, maliyet açısından mantıklı bir noktaya gelmiş olur zaten. gültekin denen kalemini başkalarının tuttuğu adamın dediklerine inanmamak lazım yani. ayrıca orta bölgeye edgar davids tarzı tugay tarzı box to box oyun oynayabilen adam lazım. beliktaşta atiba var durumu ortada. çok kaliteli değil belki ama çok yük çekiyor. alioum saidou vardı bir zamanlar. tam o lazım. tolga çiğerci var iken üstüne almak lazım hatta. kanatlara da bir adam almak gerekir. hem rotasyon hemde oyun tarzı için. belhanda gelirse kanatta da oynayabilir, buna ilave olarak elimizde rodrigues, yasin ve sinan var. lens ismi geçiyor. ben gelirse gayet yararlı olacağını düşünüyorum. ligi de tanıyor hocayı da. gelmeyi kabul ederse hangi şartlarda oynayacağını da kabul etmiş demektir. bu anlamda tudorun kendisini defansif olarak disipline edebileceğini düşünüyorum.
    son olarak hucüm bölgesine gelecek olursak; elimizde eren ve yarı forvet sinan var. sadece sakatlık riskine karşı bile kesinlikle bu bölgeye transfer yapılmalı. eren'in sakatlık döneminde skor üretmede ne kadar zorlandığımızı hatırlayın. ama bu bölgeye skora en yakın adam olmasından kaynaklı, taraftarı ve takımı ateşleyecek "winner" özellikli forvet lazım. gomisin ismi geçiyor yetenek anlamında tamam olabilir ama karizması bence eksik. hatırlatın drogba ilk maçında tek başına karşı takımı yenmişti karizması ile. ayrıca erenle gomis neredeyse futbol olarak aynı mantalitedeler. bence bu bölgeye yaşlı da olsa karizması yüksek, topu ayağında tutup orta sahayı rahatlatacak ve defans arkası koşuları iyi olan bir adam alınmalı.
    özetle, kale hariç her bölgeye en az bir transfer ihtiyacı var takımın. bu kadar adamı mali açıdan almak bir mesele, beraber oynatabilmek başka bir mesele. bu anlamda da yönetim ve tudor'un üzerine çok yük düşüyor. ama aslan payı taraftarda. kim gelirse gelsin arkasında taraftarı olmadan galatasaray hiçbirşey. boş tribünlere oynamak galatasaray'a yakışmıyor. herkese kızma hakkımız var, herkese güvenmeme hakkımız var ama galatasaray'ı terketme, yalnız bırakma hakkımız yok. aslolan galatasaray ve taraftardır. bıgün dursun gider ahmet gelir, adnan gider mahmut gelir ama taraftar ve arma değişmez. kupalar da arma ve taraftar için kazanılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın