• 4701
    görünen o ki 17/18 sezon başı transferinde fiyat performans olarak bir tane bile iyi anlaşma yapamayacaklar. bu defa konuşulan oyuncular belli kalitede isimler. ancak bizim gibi takımlar bu gibi isimleri iyi maliyete alabiliyorsa sevinmek lazım.

    belhanda için konuşulan bonservis 8-9 yıllık ücret ise inanılmaz 3,2. bana göre bu transfer tam bir soygun. üstelik de takımın belhanda gibi bir isme ihtiyacı yokken. hele takımı oynatamıyorken ve sözleşmesinin son senesindeyken, üstelik de talibi yokken...

    32 yaşında gomis 3 milyon eu'dan bahsediliyor. bak gomis 3 milyon eu alabilir ona lafım yok. çünkü formda bir forvet. bonservisi de 2,5. bu da avrupa piyasasında normal. ancak galatasaray'ın 3 sezonda 12 bonuslarla 14-15 milyon bir forvet oyuncusuna bağlama lüksü yok. var da... geri dönüştürebiliyosan. yani 3 sezon sonra verdiğin parayı ya da en azından bir kısmını geri alabileceksen.

    tete yaşı itibarıyla arzu ettiğim tarz bir transfer. ancak dursun özbek'le riola'nın başbaşa neler döndüreceklerini düşünmek bile istemiyorum. yine de endeişeli olduğum transferler içinde çekince koyduğum bir tek bu var. 3-4 milyon eu maliyet ve uygun bir yıllık ücret olursa hiç sesimi çıkarmam.

    maicon'u tanımıyorum. 29 yaşında bir oyuncu için 7 milyon bonservis bana göre fazla. hep 3-4 sene sonra geri dönüşüne bakıyorum ben bu rakamların. belki kapı gibi bir oyuncudur.

    velhasıl iyi oyuncular fakat fiyat performans olarak ya normal ya da normalin üzeri paralar veriyoruz. dolayısıyla bu politika bizi bu günlere getiren borçlanmayı devam ettirmek demektir. zaten üretmiyorsun. altyapın çalışmıyor. çalıştığında çıkardığın emre çolak gibi adamları da hizipçilere kurban ediyorsun. o halde ekonomik olarak sürdürülebilir bir düzen kurman imkansız. mutlaka ama mutlaka transfer edilen adamın geri dönüşümü olmalı.

    bu gün soruyorum size, bruma pahalı transfermiydi geldiğimiz noktada? demek ki isteyince yapabiliyoruz. hem de oyuncuyu yok etmek için elimizden ne geliyorsa ardımıza koymamamıza rağmen. takımı böyle 8-9 oyuncuya çıkardığın vakit geleceğin garantide demektir.

    akıllanmıyoruz.
    akıllanmayacağız.
    ama artık deniz bitti. aynı hataları tekrar etme şansımız yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın