• 991
    (bkz: what can i doo)

    sözlük kurallarına %80 civarında uyan bir yazarı oy çokluğu ve/veya oy birliği ile pilot eden insan topluluğu. burada dikkat çeken vermiş oldukları oydan ziyade bir yazar için neden bu şekilde bir oylama yapılmış olması. o zaman insan zihninde şöyle bir düşünce de hasıl oluyor, "sadece sözlük kurallarına uymak yetmez, moderasyon fikirlerine de uymam gerekiyor" bu vermiş olduğunuz karar yanlış ve dahi tehlikeli.

    misal yarın benim için de, "şu herif çok küfürlü yazıyor hadi bir koşu oy birliği ile şunun da hesabını kapatalım" deme lüksünüz oluştu vermiş olduğunuz bu karar ile. ve bugün alınan karar özelinde sessiz kalan ya da alkış tutan arkadaşların aksi görüşüne sahip 2-3 kişi moderasyon ekibine katılırsa ilerde onlar için de aynı tehlike ortaya çıkabilir. bana dokunmayan moderasyon fikri ile yaşarsanız bir gün size dokunanlar yetki ile donatılınca iş işten geçmiş olacak.

    bu sözlükte yazabilmek için 1. şart galatasaraylılık 2. şart sözlük kuralları (gün itibariyle yazılı olmayan 3. şart var artık)
    çünkü her 2 şarta da uyan bir insan ansızın yapılan bir oylama ile sözlükten atılabiliyor. kimse kusura bakmasın ama bu algıyı sizler oluşturdunuz ne yazık ki.

    hesabı kapatılan adamın defalarca okuduk, kızdık, eksi oy manyağı yaptık, mesajlaştık... (merhaba demişliğim bile yok)
    neden pilot edildi? diye her yazar için sormak ve sizden açıklama beklemek abesle iştigal bunun ziyadesiyle farkındayım. ama eğer soruya cevap vermiş iseniz ve bu cevabınız insanları tatmin etmiyorsa durup düşünmeniz gereken bir noktadasınız. çünkü siz tarafsızca, sadece yazıların sözlük kuralları çerçevesinde olmasını gözetlemek ve uygulamak ile sorumlusunuz.
    (bkz: fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm)

    -- pilot olma sebepleri --
    - galatasaray ve değerlerine küfür ya da hakaret
    - galatasaraylı olmama hali
    - karaborsa
    - çoklu hesap
    - sözlük'ü reklam amacıyla kullanma
    - sözlük formatına hakim olmamak
    - galatasaray sözlük temel amaç ve hedefleriyle bağdaşmama

    bunlara uyan her yazarın burada özgürce yazabilmesi umudu ile...

    edit: rica üzerine (bkz: #2181799)
App Store'dan indirin Google Play'den alın