• 120
    günlerdir gözüme uyku girmemesini sağlayan ihale sonuçlandı. inşaat ihaleleri ile ilgili yeterli bilgi sahibi olmadığımdan, hem burada hem sosyal ortamda sonucu yorumlayanları okudum, dinledim.
    anlaşılan o ki, en az 942,4 milyonluk bir gelir galatasaray kulübünün kasasından içeri girecek. bunun arsa bedeli olarak 509 milyonu hemen, geri kalan kısmı da peyderpey olacak. bu açıklanan rakamların içinde florya arazisi yok, o arazi de bir riva kadar değerli yani bu bahsettiğimiz rakamlar haricinde, bir bu kadar daha elde etme şansımız hala devam ediyor.

    lakin burada mevcut iktidarın golünü yemiş bulunmaktayız. ülke içi ihalelerin tl bazında yapılması şartını koştukları için, anlaşılan miktarlar dolar yerine tl oldu. ülkenin ekonomisi pamuk ipliğine bağlı ve galatasaray'ın borcu döviz cinsinden olduğu için, herhangi bir krizde bu bahsedilen rakamlar bir anda pul kıvamına dönüşebilir. parayı da peyderpey alacağımızdan hepsini dövize çevirmemizin bir imkanı yok. bu iyi sonuçlandığı söylenen ihalenin can sıkan birinci noktası.

    ikinci ve daha önemli olan konu ise bu paranın nasıl kullanılacak olduğudur. bankadan 509 milyonu teminat olarak göstererek aldığın 370 milyonluk bir kredi var. öncelikle bu paranın harcanıp harcanmadığını bilmiyoruz. kredinin ne şartlarla ve hangi faiz oranları ile alındığını da bilmiyoruz. harcanmadığını varsayarsak, şu anda elimizde 509-faiz kadar bir para olacak. diyelim ki elimizde 480 milyon kaldı. bu da 140 milyon dolar kadar bir para ediyor. faizsiz banka borcumuz 230 milyon dolar. e ben, banka borcumu kapatamadım ki? faruk süren'in de dediği gibi yıllara vade olarak yayılmış bu gelirler ile kapatamadığım her borç için yine kredi çekeceğim. bu mesele konusunda galatasaray yönetiminin bir kamu açıklaması yapması lazım. ama başkan denilen illet ciddi bir yalancı.

    ikinci olarak paranın kokusu alan ve kulüp falan hiç umurlarında olmayan dedeler ve pirana eşrafı bu paradan tırtıklamak için var güçleri ile saldıracaklar. başkan olacak kişi yalancının önde gideni, ben kulüpte herhangi bir şeffalık da göremiyorum. üstüne üstlük bu arazilerin satımı ile kulüp son kurşunu da atmış. bu piranaları kim engelleyecek?

    yine dönüp dolaşıp aynı konuya geliyoruz. galatasaray spor kulübü bu şekilde lise kapalı çevriminde kalırsa, çok da uzun değil 5-10 senede daha da beter borç batağına saplanabilir. ancak derdi ne pilav ne de para yemek olmayan gerçek galatasaray tarafarının kulübe üyeliğinin yolu açılırsa, işte bu pirana eşraf ve dedeler bu paraları istedikleri gibi yiyemezler. taraftar onlara bu paraları yedirmez.

    bilmiyorum sözlük, bir para geçti elimize ama bu paranın galatasaray menfaatlerine uygun kullanılacağından ciddi şüphelerim var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın