resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 12372
    kendisi öyle ahım şahım bir futbolcu değildir. yeteneklidir ama bir bruma kadar değildir. bu kadar abartılmasının sebebi, sıfırdan gelişi ve sosyal hayatında espritüel sevimli biri olmasıdır. medya da şirin arda, tatlı arda, agucuk gugucuk arda diye diye başımıza taç ettirmiştir.

    ha şu prim olayına gelince, bana göre milli takımda prim, ödül, maç başı vs tarzı ödemeler olmamalıdır. milli duyguların yanında profesyonel bir futbolcunun kariyerinde milli formayı şu kadar giydi, şu kadar gol attı, avrupa ve dünya kupalarına katıldı gibi başarılar alınacak 150k, 200k euroluk primlerden çok daha önemlidir. anladığım kadarıyla milli takım 3. kalecisi olarak kadroda bulunan ama hiçbir maçta forma giymeyen adanaspor kalecisi hayrullah, hiç maç oynamadan 460k euro prim alıyor buna karşın tek maç kaçıran mehmet topal da 460k euro prim alıyor. burak yılmaz hiç prim almıyor, profesyonel takımda bu tip işler kaptan aracılığıyla konuşulur ki o isimler arda ve selçuk, sonra bu isimler fatih terim ile konuşuyorlar bu meseleyi ve bu olaylar meydana geliyor sonra da yumurta kapıya dayanınca üst taraflardan gelen emirle tekrar dönüş sağlanıyor. yani benim anladığım bir takım özel ilişkilerle bir takım insan haketmedikleri paraları kazanıyor, adalet isteyenlerde kadro dışı bırakılıyor ama alınan sonuçlarla affediliyor(!). iğrenç bir ortam yani. kimsenin türkiye'yi düşündüğü filan yok, herkes yolunda a.ş.

    işin basın boyutu önemli, hiçbir muhalif gazeteci milli takım uçağına alınmaz, tarafsız hiçbir gazeteci de milli takım uçağına davet edilse bile binmez, binmemelidir. gazeteciler tarafsız olmalıdır. olayları tüm çıplaklığıyla vatandaşa anlatmalıdır ki vatandaşlar sağlıklı karar versin. ha diyeceksiniz ki dünyanın her yerinde böyle, olabilir ama türkiye gibi iş ahlakından önce kişisel çıkarların ağır bastığı kültürlerde bu iş olmaz.

    bilal meşe'yi milli takım uçağına futbolcular davet etmiyor tabi ki, federasyon davet ediyor,bu arada federasyon başkanı da bilal meşe'nin patronu, burada şu sorunun cevabı verilmelidir. bilal meşe'nin ve diğer basın mensuplarının uçuş masrafları kimin tarafından ödenmiştir. eğer federasyon ise bunun kriteri nedir? neyse, federasyondan yıllık 3 milyon euro maaş alan fatih terim sanırım bu göreve emeklilikten önceki son görev olarak baktığı için karışmak istemiyor. arda da o uçaktaki en tuzu kuru adam. türkiye de top oynamıyor, tekrar türkiyeye geri gelmeyeceğini düşünüyor. parası da var. kimseye muhtaç olmayan adam hiçbirşeyden korkmaz. yürüyor üstüne, kavga dövüş vs vs, hoş olmayan şeyler ama babası yaşında adam diyerek karşı tarafı savunmak, savulunan tarafın zayıflığının göstergesidir. arda'nın kendisine saldırmasına sebep olan olay üzerinden savunulmadır. sonra da arda turan milli takımı bırakıyor.

    şimdi haklı tarafı öğrenmek için zamana ve arda'ya destek veren futbolculara gelecekte neler yapılacağına bakmak lazım. ya arda'nın yanında olup, milli takıma veda edecekler, kariyeleri bitirilecek, ya da arda turan'ı yalnız bırakıp yollarına bakacaklar.

    türk medyasını işin içine girince öğrenirsiniz, türkiye'nin belki de dünyanın en leş ortamı türk basın sektörüdür. adamcılık, senden bendencilik, yalan ve yanlı haber. saçma sapan dışa karşı bir meslektaşçılık ama içerisinde birbirinin kuyusunu kazan bombok bir ortam. şahsım adına şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki türk medyasında çıkan haberlerin %90'ı yalan veya yanlış haberdir. işlerini yapmazlar. uydururlar. size tavsiyem bir twiter adresiniz olsun ve ilgilendiğiniz alanlarda uzman kişileri takip edin. haber sitelerinden uzak durun. para kazanma derdi olan her oluşumun tarafı bellidir.

    son olarak bu olay ne ilk ne de son olaydır. ufak bir hikaye ile bitireyim.

    bir zamanlar bir vilayette seçim sonrası vekil olan bir adam ile o ilin ileri gelenleri otuyormuş. ileri gelenlerden bir dede " oğlum, sakın çalıp çırpmayasın. namuslu olasın" demiş. bir diğeri ""harama göz koymayasın, adaletli olasın" demiş, bu tarz öğütlerden sonra vekil kalkmış ayağa, " ben sizin içinizden çıkmış biriyim. siz sütsünüz ben kaymağınız. siz ne iseniz ben oyum" demiş.

    edit: tff gazetelere fatura ediyormuş. bu şekilde basın mensubunun uçuş masrafları karşılanıyormuş. sentinel'e teşekkür ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın