resim
Martin Linnes
Takım:Molde
Mevki:Sağ Bek
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Norveç
  • 1238
    top rakip yarısahadayken süper lig'in en iyi bek oyuncularından biri.

    hem hızlı hem de iki ayağını birden etkili olarak kullanabilen bir oyuncu. bu sayede rakip yarısahaya yerleşebilen bir takım için ciddi hücum katkısı sağlıyor. ister sağa koy, ister sola koy, her durumda yaldır yaldır bindirip tehlike yaratacak bir orta yapıyor. ayrıca çift ayaklı olduğu için sadece çizgiden bindirmiyor, içeri kat etme özelliği de var. ayrıca süper lig'deki en hızlı futbolculardan biri sanırım, arkadan yetişip yakalayamadığı bir oyuncu hatırlamıyorum. bu açıdan geri dönüşlerde de faydası büyük.

    fakat top bizim yarısahaya geçtiği anda linnes'in bütün defoları kabak gibi ortaya çıkıyor. arkasına adam kaçırıyor, ikili mücadelelerde ayakta kalamıyor, takım atağa çıkarken sorumluluk alıp ileriye pas atamıyor, top süremiyor. top rakip yarısahaya geçmediği müddetçe linnes iğrenç bir performans sergiliyor.

    defans yapmak öğrenilen bir şey. bizim "ibretlik kazmalar" olarak değerlendirdiğimiz veysel sarı ve salih dursun bugün kasımpaşa ve antalyaspor gibi türkiye için iyi takımlarda stoper oynuyorlar. çünkü defans yapmayı öğrendiler. aykut kocaman konyaspor'un bütün oyuncularına defans yapmayı resmen ezberletti. linnes de öğrenebilir. sonuçta norveç ligi gibi alt kalitede bir ortamdan geldi, defoları olması gayet normal. eğer üstüne düşerse defansif yönünü kesinlikle geliştirecektir.

    ancak bu yaştan sonra oyun kuracak, doğru pasları atarak takımı atağa çıkaracak bir beke dönüşmesi mümkün değil. bu açıdan linnes oynuyorsa diğer bekin oyun kurma özelliği olması mecburi. fakat linnes'in mevcut nitelikleri onun bir rotasyon oyuncusundan fazlası olduğunu bas bas bağırıyor. eğer dirençli bir ortasahamız olsaydı topu rakip yarısahada daha çok tutar ve beklerden daha büyük katkı alırdık. ancak riekerink döneminde galatasaray bekleri adeta hücum yapmayı unuttu. dolayısıyla hücumu iyi olan değil defansı iyi olan tercih edildi. bu da linnes'in şanssızlığıydı. fatih terim'in takımında olsa adı tahtaya ilk yazılan oyunculardan biri olurdu.

    önümüzdeki sezon ortasahayı adam edersek çok işimize yarayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın