resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 11216
    modern futbolda ön liberonun önemi nedir? sorusuna çok rahatlıkla örnek gösterilebilecek bir futbolcudur ve galatasaray efsanesidir.

    melo'lu ve melo'suz galatasaray takımını karşılaştırmak yeterlidir bu soruya cevap olarak.

    savunmanın da bu kadar berbat gözükmesi de yine melo'nun olmayışı. çünkü melo zamanı top rakipteyken defanstan önce ilk toplara %90 melo müdahele ediyordu. buda defansta semih bile olsa böyle zor durumlara düşmelerini engelliyordu. işte melo gidince herkesin defosu tek tek ortaya çıktı. bunların yanında ileriye gönderdiği topları, veya kendi sürpriz çıkışlarını ise hiç saymıyorum.

    o yüzden tüm cv'sine rağmen de jong'un veya başlarda takdirimizi kazansa da yine de yeterli gelmeyen tolga ciğerci'nin, felipe melo gibi bir adamın ardından bizi tatmin etmemesi normal.

    futbolda bu pozisyon çok kritik ve vasat adamlarla geçiştirilemeyecek kadar önemli. bir bakıma iki sezondur berbat olmamızın dolaylı sebebi orta sahasızlık yani melo'suzluktur.

    yani 2014-2015 sonrasında melo kalıp, sneijder gitmiş olsaydı bana göre takım son iki sezonu 6. ve 4. bitirmezdi. çünkü 10 numara pozisyonu hiçbir şekilde melo'nun mevkisinden önemli değil. senin orta sahan sağlam olursa önüne wesley kadar kalite olmayan bir 10 numara bile koysan her türlü iş yaparsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın