• 198
    menejerlerin, görsel ve yazılı basın ile irtibat kurmasıyla gayriresmi olarak açılmıştır.

    ilk meyvelerini vermeye başlamıştır. taraftar da pozitif veya negatif yorumlarını bol bol yaparak sürece katkıda bulunmaya devam etmektedir.

    bunu bir örnekle size anlatayım isterseniz; fotomaç genel yayın yönetmeni zeki uzundurukan denen şahıs bunu canlı yayında anlatmıştır.
    "o dönem transfer dönemi hareketsizdi, fenere kimi yazalım diye düşünürken fernandao geldi aklımıza (yalan, menejeri sipariş etti). biz de fernandao fenere doğru diye haber yaptık. fenerbahçe yalanladı haberi ama haber yapmaya devam edince onları da akıllarına yattı, karsuyu kaçırdık yani kulaklarına. o transferde bizim de büyük katkımız var yani".

    transfer piyasası bu şekilde işler ülkemizde. aslında gayet iyi biliyoruz ama çıkan her transfer haberine de inanmaya ve o haberler üzerinden ona buna sallamaya devam ediyoruz. transfer, piyonları taraftar olan bir satranç oyunudur. iki tarafta taraftarı kullanır. bazıları taraftarın sevgisini kullanıp sözleşme kapar, kimileri taraftarın ilgisini kullanıp fiyat arttırır yada bazı bitmiş transferler taraftar yüzünden rafa kalkar.

    ama büyük çoğunluğu (ki her sene 30-40 isim dolaşıyor ortada) medyadaki yalan haberlerdir. ama nedense bunu bildiğimiz halde en sevdiğimiz dönem, iple çektiğimiz transfer sezonlarıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın