• 360
    avrupa futbolunun, liglerinin ve takımlarının durumu gözönünde bulundurulduğunda türk takımları için realist kızıl elma budur. "kızıl elma'nın realisti mi olur?" diyeceksiniz, maalesef aramızdaki makas o kadar çok açıldı ki şampiyonlar ligi şampiyonluğu bir kızıl elma olarak hayalini kurabilmenin bile bile çok çok üstünde. ütopya üstü bir olay oldu anlayacağınız.

    uefa avrupa ligi ise türk takımları için tam manasıyla futbolun kızıl elmasıdır. ulaşılması imkansıza yakın bir başarıdır hatta bazıları için hep imkansız olarak kalacaktır* ama en azından hayal edilebilir, umut edilebilir bir seviyededir. tabi bu kupayı bu seviyeye çeken de galatasaray'dır.

    bunların hepsini günümüz yerel ve uluslararası futbol ortamını baz alarak söylüyorum. yarının neler getireceği tabi ki belli olmaz. bu konuda, gelecekte ileriye dönük bir hamle yapılacağına dair umudum var mı, kesinlikle yok ama eğer bir gün şampiyonlar ligi şampiyonluğu bundan 15 sene önceki gibi hayal ve umut edilebilir bir seviyeye geldiğinde, seviyeyi yükseltecek ve o kupayı bu ülkeye getirebilme başarısını gösterebilecek tek bir takım var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın