• 16682
    yeniden yapılanmanın ötesinde bir kentsel dönüşüm projesine ihtiyacı olan futbol takımıdır. şöyle ki ;

    şimdi bir futbol takımı kadrosunda öncelik ile ne olur ? bir teknik ekip. kimse kusura bakmasın galatasaray teknik direktörü sıfatını namını taşıyan kişiye destek olmak boynumuzun borcu ama teknik direktöründe kalibresinin belirli bir seviyede olması lazım. ne j.o.riekerink ne de igor tudor bu kalibrede değil. dolayısı ile öncelikle galatasaray kalibresinde bir teknik direktör ve teknik ekip kuracaksın. ve 5 sene evet yanlış okumadınız minimum 5 sene o adam ile çalışacaksın örnek veriyorum thomas schaaf, felix magath, mircea lucescu gibi. neden bu örnekler zamanında bu adamların başarı yakaladıkları takımlara oynattıkları oyun bizim ligin bug'ı. kısaca şu bug'ı söylersem kalecin ortalama üstü - stoperin ortalama üstü - ön liberon ligin üstü - 10 numaran ligin üstü - forvetin ortalama üstü olduğu anda bizim ligde ilk 2 garanti.

    sonra futbol takımı olduğu için futbolcu lazım. şimdi şu anki genel futbol yapısı itibari ile 4-2-3-1 diziliminin revaçta olduğunu düşünürsek -4-3-3 de olurdu ama hakkını vererek bu taktik ile oynamak için orta 3 ve ileri 3 ün çok yüksek meziyetlere sahip olması gerektiğinden vazgeçtim- standart sayıdaki futbolcudan oluşan bir takımda mevkilere göre futbolcu sayıları şöyle olur.

    kaleci -----------3 adet
    sağ bek -------- 2 adet
    sol bek --------- 2 adet
    stoper ---------- 4 adet
    merkez os------- 5 adet
    sağ kanat -------2 adet
    sol kanat --------2 adet
    forvet ----------- 3 adet

    şimdi bizim takıma uyarlama yaparsak

    kaleci ---- muslera - cenk - eray ideal diyeceğim ama cenk'in kupada yediği goller ve eray'ın eray olması beni çok zorluyor cenk'in yerine daha uygun maliyetlisini bulursak almalıyız ama önceliğimiz değil.

    sağ bek ---- linnes'i 2. sağ bek olarak yazdım. buraya çok acil bir eboue lazım. ve adı sanı biliniyor olması lazım yani artık sagna olur maxi pereira olur ama buraya gelen adamın ne vereceğinin net belli olup 3-4 sene kapatması lazım mevkiyi.

    sol bek ---- carole'u 2. sol bek olarak yazdım. sağ bek için ne dediysem aynısı geçerli.

    stoper ---- elimizdekilerden serdar aziz'i -şayet sağlamsa kronik bir sakatlık durumu yok ise- stoperlerden birine yazdım. ahmet çalık'ı da 3. veya 4. stopere yazdım. serdar aziz'in yanına direk olarak kjaer lazım. kjaer'in fiziksel, mental ve psikolojik özelliklerini analiz edip aynısından bulunmalı. son stoper potansiyelli genç bir yabancı alınabilir.

    merkez orta saha --- 2 tane ön libero olması lazım örnekler belli - saidou, felipe melo, atiba hutchinson, mehmet topal, josef de souza- bu adamların en önemli özelliği kesicilik ve yorulmamak olmalı. birazda ayakları iyi olsa fena olmaz. 3 tane 8 numara dediğimiz oyuncu tipinden olması lazım bu oyuncuların en önemli özelliği pas ve dikine kısa mesafe dribling olmalı az biraz da ikili mücadele kazanması lazım. kusura bakmayın ama artık 10 numara devri geçti. ya 10.5 olacak alex de souza gibi birisi olacak ki orda taktik 4-4-2 ye kayar biraz daha ya da direk talisca gibi herşeyden olan bir adam olacak. şimdi bizde 2 ön liberodan 2.sine tolga ciğerci'yi yazdım 1. ye yine çok güçlü bir isim gelmesi gerekiyor. 8 numara için eldekilerin alayını sattım belki 3. 8 numara için josue ona da bonservis ödenmeyecek ve yıllık max 1 m euro + bonuslar olacaksa.

    kanatlar --- bruma 10- 15 m euro ediyorsa satılır gerisine kalır. istediği zammı nah alır ama uygun miktarda zam yapılmalı. ancak artık kanat oyuncusunun yapacağı diğer işleri de yapmaya başlamalı ben daha bruma'nın orta açtığına şahit olmadım. birde nerde pas ne zaman pas ve doğru pas verme konusunu ayrıca nerde şut ne zaman şut ve doğru şut çekme konusunu kısaca fundemental öğrenmesi şart oğlu şart ! rodriguez kalır rotasyona katkı sağlar. yasin öztekin zammı falan unutur yedekliğe razı ise kalır. yasin'in kalıp kalmamasına bakılmaksızın 2 tane daha kanat oyuncusu alınmalı.

    forvet ---- eren derdiyok'u 3. forvete yazdım. forvetlerden 1.si falcao gibi süper mario jardel gibi uçanı kaçanı affetmemesi lazım. jackson martinez ismi geçiyor sakatlığı yok ise nokta atışı olur. 2.si hızlı olmalı ve fırsatçı olmalı hasan kabze gibi olmalı girince boş çıkmamalı.

    ismi geçmeyenlerin alayını satmalıyız satmalıyız satmalıyız ! bunun başka yolu yok kimse maaşını düşürürse cartsa curtsa kalmamalı. kalanların da maaşları yeniden yapılandırılmalı uymayana kulüp bul denmeli ki alacağın oyuncunun yedeği 2 m euro kazanıyorken sen adama 1.5 m veremezsin o yüzden kafadan elindekileri düşürmen gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın