• 11
    sigaradan daha az zararlıdır. bunun üzerine yapılan bir çalışma okumuştum. ancak sigarayı bırakmanızı sağlamıyor. bunu söyleyeyim. e-sigara'da da zararlı maddeler mevcut. az, evet. çok daha az hem de. ancak ömür boyu e-sigara kullanacak mısınız?

    bunu neden soruyorum? çünkü sigara aslında bir alışkanlıktır. sigaranın bağımlılığa neden olan etken maddesi nikotindir. nikotin bağımlılığı ise 15 gün içinde tam olarak vücuttan silinir. kişiye göre maksimum 1 ay olsun. ancak sigarayı bırakamamanın esas nedeni tamamen el ve dudak alışkanlığıdır.

    e-sigara bulamadığınızda çok ama çok büyük olasılıkla normal sigara içeceksiniz. bunun gerçekleşebilme olasılığı az da değildir. kaldı ki yukarıda da bahsedildiği üzere sigara alışkanlığından kurtulup, e-sigara alışkanlığı kazanacaksınız. vücudunuza sürekli nikotin verdiğiniz için de yine yukarıda söylendiği gibi nikotin bağımlılığından kurtulamayıp daha fazla e-sigara içmeye başlayacaksınız.

    sigarayı bırakmak kolay değil. çok net biliyorum zira 1995-2005 arasında günde 3 paket sigara içen biriydim. 4'ü bulduğum zamanlar da oldu. gece alemlerini tek kibritle bitirdiğimi bilirim. peki nasıl bıraktım? korkarak. panik bozukluğum ortaya çıktı. detaylarına girmeyeceğim. sonra da bıraktım işte. zor olmadı mı? üstünden 12 sene geçmiş. hala "olsa da 1 tane yaksam" diyorum bazen. bu "bazen"ler azaldı sadece. o kadar.

    diyeceğim şu ki ya korkarak bırakacaksınız ya da irade göstererek. başka yolu pek yok. boşu boşuna e-sigara'ya, bilmem ne haplarına, bilmem kim terapilerine para vermeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın