resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 992
    şahsi düşüncem tudor hakkında şudur; bizde olmasa bile ileride muhakkak üst düzey antrenörlerden biri olacak. inşallah o seviyeye bizde çıkar. özellikle son birkaç yıldır şunları söylüyorduk. takım kenarda hocayı görünce hırslansın, hoca kendi hırslı olsun,savunmaya çözüm bulsun,biz galatasarayız önde basalım,nefes aldırmayalım vs. tudor bunları gerçekleştirebilecek bir seviyede. kendisi hırslı bunu şimdiden gördük başarıya aç biri.takım onu görünce hırslanır mı? burada kafamda soru işaretleri var. öncelikle hırs nedir? hırs: bir şeye olan aşırı, sonu gelmez istek, tutku durumunu almış istek. peki bizim oyuncularımızda bu istek var mı? bizim oyuncularımız artık doymuş kazanabileceği hemen hemen bütün kupaları kaldırmışlar ama bunu bahane olarak öne sürmek bence çok yanlış çünkü bir futbolcu isen asla ama asla başarıya doymaman gerekir. bu noktada sıkıntımız var işte.

    savunma kısmına gelecek olursak tudor alışıldığın dışında farklı bir şey deniyor. ilk 2 maç iyi görüntü gösterdi sadece 2 duran toptan gol yedik. burada direk tudor'un eli değdi diyemeyiz. genelde kötü sonuçlardan sonra hoca değiştiren takımlar da ilk 2 3 maçını kazanabilirler. fakat biz şunu gördük takımda az da olsa bir toparlanma vardı. savunmada bu oyuncular tudor'un seçtiği oyuncular değil yani tudor takıma geldiğinde elindeki malzeme buydu. transfer döneminde kendi sistemine göre oyuncular aldıracağını düşünüyorum ve umut ediyorum.

    önde basmak,rakibe nefes aldırmamaya gelince. belki tudor'un çok yapmak istemeyeceği olay olabilir. asıl amacı sahaya iyi yayılıp rakibe boş alan bırakmamak .sonuçta hırvat ama italyan ekolünden gelen biri.savunma onun için hücumdan bir adım önde. önde basmak yani kısaca prese gelirsek. pres için en önemli malzeme kondisyon işte en büyük sıkıntı burada başlıyor. takımımızın kondisyonu çok kötü. tudor da gelir gelmez takımı bir nizama sokmaya çalıştı ağır antremanlar yaptırdı belki ama takımın buna ihtiyacı vardı. takımın anadolu takımından farkı yoktu hatta çoğu anadolu takımından kondisyon bakımından gerideydi.

    kısaca toparlamak gerekirse tudor bu yarım dönemde başarılı da olsa başarısız da olsa gelecek yıl kenarda görmek isterim. kendi oluşturacağı ve göndereceği takımı merak ediyorum. ama başımızda öle bir yönetim var ki tüm umutlarımı yerle bir ediyorlar.

    #yönetimistifa
App Store'dan indirin Google Play'den alın