• 733
    şike konusunda yerel mahkemeler tarafından kurtarılmaya çalışılsa da sportif mahkemeler tarafından asla suçsuz bulunamayacak futboldur.

    - tüm itiraz mercileri denendi. müge anlı dahil.
    - şike tapeleri aziz yıldırım'a avukatlarının da bulunduğu bir ortamda gösterildi, dinletildi. kendisi hem polis nezninde, hem savcılıkta, hem mahkemede, hem uefa'da, hem cas'ta, hem de televizyonlarda tapeleri doğruladı. kendisinin savunması "tamam tarla dedik de tarla aslında adak" şeklindeydi. yalanlamadı.
    - tapelerin varlığı yeterli. yani türkiye'de mahkemelerde suçsuz da bulunsaydı tedbiri olarak disiplin cezası uygulanmalıydı. avrupa'da uygulandı da. trabzonspor şampiyonlar liginde oynadı o sene ve mahkeme sonucu beklenmedi. zaten etik olarak bırak para göndermeyi maç öncesi rakip teknik direktörü futbolcuyu başkanı aramak bile sıkıntılı.
    - artık gidilecek hiç bir merci yok.

    şimdi gelelim olayın spekülatif boyutuna. anladığım kadarıyla tabzonspor türkiye'de cezalar uygulanmadı diyerek cas'a gitti. cas da yerel cezaları uygulatmak için uefa'ya ya da fifa'ya talimat verecek. anladığım kadarıyla uefa da fifa da bu talimata uymak zorunda.

    5 senelik men cezasını alıp feneri kurtardıklarını düşünelim. peki ya uefa ve fifa arkadaşım siz bunları düşürmezseniz lisansınızı iptal ederim derse? süresiz katılamazsak? işte tüm mevzu bu. rıdvan'ın aziz'in kıvranmaları, kumpas davasında mahkemenin ara kararında fener zarara uğramamıştır demesi hayra yoruluyor.

    bekleyip göreceğiz. 7 sene geçti birkaç ay da geçer. olur olmazdı beklentiler üzerinden tartışmanın anlamı yok. bakalım zaman ne gösterecek. inşallah iş fifa'ya kalır adamlar buldozerle geçerler ülke futbolunun üzerinden ortada rant mant kalmaz da mafya sistemden kurtuluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın