• 726
    cas'tan deprem yaratacak kararlar çıkabileceği hatta fenerbahçe, beşiktaş gibi 2011 yılında ve devam eden süreçte şikeyle bağlantısı bulunan kulüplerin küme düşürülmelerinin önünün açılacağı falan konuşuluyor. herhangi duyumum yok, sizler gibi ben de sadece takipçisiyim olayın.

    beni korkutan şey ise dursun aydın özbek yönetimi ve aynı mentaliteye sahip paralel evren gaassaray yönetimleri. şimdi şöyle bir şey var. diyelim ki; fenerbahçe, beşiktaş ve başakşehir küme düşürüldü. olası senaryolardan bana sorarsanız en düşük ihtimale sahip senaryo. ama gerçekleşebilir.

    böyle bir senaryoda ac milan ve fc internazionale'in borç içinde, yaşlı kadrolardan kurulu olmasını fırsat bilen juventus gibi davranman lazım. ama bunu iki şekilde yaparsın;

    ya gaassaray gibi, tarihinden aldığın ilham gibi davranır dersin ki "amacımız türk olmayan takımları yenmek". önüne bakarsın. tsl'de bir sezon fiziki olarak yer almayacak beşiktaş, fenerbahçe gibi takımların, devamında da o dönem yaşayacağı maddi zararları; yine tsl'de kendine 3-4 yıllık fırsat olarak bilip bütün gelirleri toplamaya çalışarak uefa şampiyonlar ligi'nde düzenli olarak en az 2. tur görecek bir takım kuracak şekilde yapılanabilirsin.

    yada dursun aydın özbek yönetimi ve aynı mentaliteye sahip paralel evren gaassaray yönetimleri gibi davranarak; kasımpaşa, trabzon, bursa gibi beşiktaş, fenerbahçe gibi kulüplere göre nispeten daha küçük kulüpleri kendine rakip olarak benimser, küçülmeye giderek yine sadece tsl'de şampiyonluk yarışının içinde olursun. yine ligde şampiyon olur, şansın yaver giderse rotasyonla kupada sonlara gider final oynarsın ama bu sefer wesley sneijder ile değil özer hurmacı ile yaparsın.

    sırf ikinci teoriden dolayı cas'tan gelecek karar beni hiç heyecanlandırmıyor. evet suç cezasız kalmamış olacak ama gaassaray için bir şey değişmeyecek. aynı tas aynı hamam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın