resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 419
    eğer sakatlık sorunu tekrar başımıza bela olmazsa sanılanın aksine kısa sürede dinamik bir galatasaray oluşturabilir. ayrıca takımın kronik sorunlarına cesur olursa eldeki oyuncularla çözüm bulması da mümkün.

    nasıl olacak bu durum? bir defa rodrigues ve bruma genç oyuncular. zaten rodrigues ve yasin'in savunmaya katkı verme açısından pek sıkıntıları yok. bruma da kolayca istenen düzeye gelebilir diye düşünüyorum. sneijder bir 10 numaraya göre mücadele bakımından bence iyi. podolski ise klasik alman. üzerine düşeni yapar.

    sorun orta saha ve beklerde. orta sahamızda bana göre tolga igor tudor'un prensi olacaktır. temposu süperlig'in çok çok üzerinde. ayrıca son haftalarda josue'nin de oyununu 8 numarada beğeniyorum. sadece top ayağındayken değil savunmada da gerekeni yaptı. nitekim 12 şubat kayserispor maçı'nda oyun üstünlüğünü ancak kendisi bu bölgeye geçince alabildik.

    solda bence linnes'le devam edebilir. adam hem hücumda var hem de savunmada. sağa da kariyeri boyunca bu bölgede oynadığı her maçta iyi performans vermiş semih düşünülebilir. nitekim kayserispor maçı'nda semih çok defa etkili bindirmeler yaptı. bir defans oyuncusu için yetersiz tüm özellikleri bir sağ bek için savunma bakımından son derece yeterli.

    tek sorun savunmanın göbeği. burada carole, ahmet çalık ikilisi nasıl olur çok merak ediyorum. carole kısa aralıklarla stoper oynadı. fena görünmedi. ama zorlu bir sınavda 90 dakika hiç izlemedik. konsantrasyonu nasıl, baskıyı kaldırabiliyor mu bilmiyorum. imdat çekici misali elimizde hakan balta da mevcut. ancak carole'ün hemen hemen çıktığı her hava topunu alması onu stoperde düşünmemdeki esas sebep. hava topu sadece boyla alınmıyor. sıçramadan önce futbolcunun aldığı pozisyon da çok önemli. bu açıdan hava toplarındaki sıkıntımızı bir nebze giderebilir. carole stoperde istenen katkıyı veremezse zaten sol bekteki yerini alır. bu durumda linnes de mevkisine geçer. ancak oyuncunun kimi zaman 3'lü defans yapma ihtimalimizin de kuvvetli olduğunu düşününce mutlaka stoperde boy göstereceğini düşünüyorum.

    beklerin ataklara katılırsa, orta ikilin oyunun içinde yer alırsa anında tempon artar. kadro içerisinde bu düzeyde oyuncular görüldüğü üzere var. önemli olan cesur olmak ve kadroyu en verimli şekilde kullanabilmek. karabükspor'da tudor'un oynattığına bakınca artık bekleri çok daha fazla oyun içerisinde göreceğiz diye düşünüyorum. muhtemelen sıfıra yapılan koşular ciddi anlamda artış gösterecektir.

    sakatların iyileşmesiyle yedek kulübemiz de zenginleşti. sinan ve eren önemli silahlar. tudor 3 değişiklik hakkını 60. dakikalarda kullanarak yorulan oyuncuları da çıkarırsa galatasaray bu silik oyun stilinden kurtulabilir. elimizde klas oyuncular var. takımın süperlig standartlarında karabükspor kadar koşmasına gerek yok. ancak baskıyı hücumda yapmamız şart. çünkü kendi yarı sahamızda duran topların kalemizde büyük tehlike yaratması nedeniyle fiziksel temasa giremiyoruz. bu da topu bir türlü kapamamamızla sonuçlanıyor. oysa rakip sahada faul yaparsan hem sarı kartla cezalandırılma riski az olur, hem de adamlar ceza sahana hava topu atamazlar. rakip baskını kırınca da kendi sahanda mecbur pozisyon alıp top kapmak için rakibin hata yapmasını beklersin. ancak şunu unutmamak lazım, süper lig'in düşük standartı karşısında doğru yapılmış bir presi kırabilecek takım çok ama çok az.

    ancak en önemli şeyi en sona sakladım. gelir gelmez alacağı ilk önlem ve başarılı olmasını sağlayacak en önemli faktör galatasaray yönetimini florya'dan uzaklaştırmaktır. riekerink bana göre son derece iyi giderken yönetimin çapsız müdahaleleri neticesinde takım üzerindeki otoritesini kaybetti. tudor da aynı yanlışa düşmesin. gerektiğinde istifa ediyorum restini sunabilsin. merak etmesin galatasaray taraftarı arkasında durur. zorda kalırsa basın toplantısında her şeyi açıklasın ve ondan sonra arkasına yaslanıp olanları izlesin. bakalım o kontratı feshetmekle tehdit edebiliyor mu özbek yönetimi.

    yeni hocamıza başarılar dilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın