• 30
    öncelikle;

    etik veya en yalın tanımıyla töre bilimi. etik terimi yunanca ethos yani "töre" sözcüğünden türemiştir. aksiyoloji dalı olan etik, felsefenin dört ana dalından biridir.
    yanlışı doğrudan ayırabilmek amacıyla ahlak kavramının doğasını anlamaya çalışır. etiğin batı geleneği zaman zaman ahlak felsefesi olarak da anılmıştır. türkçe ahlak bilimi olarak da anıldığı olmuştur.

    şimdi bu bilgiden çıkarak şunu söyleyebiliriz ki zaten ülkede 2002 yılından başlayarak pek etik metik kalmadı o yüzden türkiye'de etik kavramı ve nasıl kullanıldığı ibne * yavşak ve şeref yoksunu turnusolu olabilir. 15 yıldır ülkenin her alanında yaşanan ahlaki çöküş, insanların iyice güce tapınması, zaten siyasette tamamen menfaat ve adamcılık kavramları tavan yapmışken bunların spora da sıçraması, güçlünün, paraya ve medyaya hükmedenin etik kavramını yorumlaması ve belirlemesi ülkede ve ülke sporunda ahlaksızlıgında bir tık ötesinde hemen ahlaksızlığı da geçince son durak olan sapkınlığa yol açmıştır. tapeleri çıkanlar tarla sürenler, atla eşekle hocayla imamla muhattap olanlar, şike yapanlar ama sahaya yansıtamayanlar, transferlerde usulsuzluk yapanlar ve para aklayanlar, her daim siyasetle iç içe olup son 15 senede artık bunun bokunu cıkaranlar, cumhurbaşkanı başbakan ve siyaset tarafından kollananlar ve bunu alenen menfaatinde kullananlar var iken, galatasaray'ın bir takımın teknik direktörünün sözleşme fesih miktarını ödeyip takımına katması ülkenin bir anda gündemine ''etik'' tartışması olarak oturabilir. burası türkiye olduğu için bu çok normaldir. çünkü maalesef galatasaray gücünü sadece yarım asırı aşmış tarihinden, kültüründen, lisesinden ve asil taraftarından alır. o yüzden galatasaray adının olduğu yerde etik tartışması yaratma isteği çok normaldir bir nevi kendinde eksik olan birşey karşındakinde eksikmiş gibi davranarak ironik bir kaos yaratma isteğidir bu. anlaşılabilir. ama yemezler. yemeyiz. hele bir takım ibneleri şeref yoksunlarını açığa çıkardığı için hiç yenmez yani olmaz o iş. o yüzden galatasaray ve etik kelimelerini aynı cümlede kullanacak olanlar önce o pis ağızlarını temizleyip gargara yapsınlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın