• 29
    bir ortadoğu ülkesi olma yolunda emin adımlarla ve hızla ilerleyen türkiye'de son 20 yıldır içi çürütülmüş binlerce kelimeden sadece bir tanesi.

    malum konu bu günlerde igor tudor'un 150.000 euro'luk fesih bedeli ödenerek galatasaray'a geçişinin sağlanması. kitabına uygun mu? uygun. karabükspor başkanı feridun tankut kendince şark kurnazlığı yapmış, tudor tutmazsa 150.000 euro ile bu işi çözerim demiştir. ondan sonra galatasaray o bedeli ödeyip takıma alınca etik değil. bir de üstüne üstlük tff'ye, uefa'ya şikayet etmekten bahsediyorlar. cas'a gitmezseniz adam değilsiniz. bu dosyayı ilk dakikadan reddeder, divana çıkarmaya gerek bile duymaz avrupa'lı.

    biraz örneklere girelim;

    -mario götze sezon devam ederken dortmund'dan bayern'e fesih bedeli ödenerek geçti mi? geçti. o dortmund o sene bayern ile şampiyonlar ligi finali oynadı, götze sakat olduğu için oynamadı. etik tartışmaları yapıldı mı avrupa'da? yapıldıysa da ben duymadım.

    -ömer toprak bu sene dortmund'a geçiş yapacak. transfer şimdiden açıklandı. dortmund ile leverkusen aynı ligde oynuyor. kimse etik tartışması yapıyor mu? ben yine duymadım böyle birşey.

    -hadi bu iki örnek almanya. az daha global olalım. guardiola bayern hocası iken manchester city ile önümüzdeki sezon anlaştığı daha sezon devam ederken açıklanmıştı. city ve bayern şampiyonlar liginde mücadele ediyorlardı, eşleşebilirlerdi. kimse etik ile ilgili tek bir cümle etti mi? ben onu da duymadım.

    -nba'den bir örnek verelim. phil jackson new york başkanı, jeanie buss da lakers ortaklarından biri. uzun yıllar nişanlı kaldılar. kimse bunu etik tartışması haline getirdi mi? lakers-knicks maçlarına şaibe karıştırdılar mı? onu da duymadım.

    dikkat ederseniz terim-tff olayına değinmedim bile. işin kısacası medeni toplumlar bunu çözmüş. biz ise hala yerimizde sayalım. bir takımımız da gidip biz önümüzdeki sezon mehmet ekici ile imzalıyoruz diyemiyor. sezon ortası kaç tane bosman transferi duydunuz türkiye'de. ben vallahi billahi hatırlamıyorum. bunu bile beceremeyen bir ülke olarak biz bu etik tartışmalarını çok yaparız, ilk şampiyonlar ligi maçında da elin ukraynalısından bile en iyi takımımız 6 tane yer. yazık.

    şark kurnazlığı yapmayacaksın, doğru düzgün işine gücüne bakacaksın. o noktada kimse bana gelip burada etikten bahsetmesin. hele ki toplam 26 milyon euro'ya 3 oyuncu satıp ertesi sezon bedavaya kiralayanlar, milleti salak yerine koyanlar etikten hiç ama hiç bahsetmesin. toplum olarak her işimizde bir çapanoğlu olduğu için, güvensizlik hakim olduğu için zaten bu noktalarda bunları konuşuyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın