• 23
    ceza sahasında ki ilave hakemlerden çok daha fazla işe yarayacak sistemdir bence. orada maç boyu boş boş bekliyorlardı, hatta bazı tek kale geçen maçlarda adamlar, yalnızlık ve işe yaramazlıktan depresyona bile girme riskleri vardı. onun yerine bu arkadaşları oturt tv başına yanlış kararları kulaklıkla uyarsın işte, ne gerek var macera aramaya.
    bazen hakemin ters bölgede kaldığı öyle bariz hatalar oluyor ki, pozisyon 9 inc telefon ekranından bile net anlaşılabilirken, saha içinde göremiyorlar. topun olmadığı bölgede ki sportmenlik dışı faaliyetler, top çizgiyi geçti geçmedi vs. poziyonlar için geçerli tabi bu dediğim. yoksa bu faul yada değil tarzı pozisyonlar için değil.
    topun olmadığı bölgede mesela van persie tombala çekiyor, ekrandan tespit et, bas kırmızı kartı, kötü mü olur?
    futbolcular birbirine girdi, aradan birisi çaktırmadan, hakemin görmediği bir noktada rakibine vurdu. tespit et bas kırmızı kartı.

    belki bu şekilde futbolcular daha edepli, daha sportmen hareketler içinde bulunur saha içinde. hatta belki bu şekilde maç sonu eski hakem yorumcu sayılarında da azalma olur da, hakemden çok futbol konuşmaya başlarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın