• 47
    faili oldugu iddia edilen pislik nihayet yakalanmistir. simdi bize gereken bu kisinin adil bir sekilde yargilanmasi ve bu igrenc sucun arkasindakilerin ortaya cikarilmasidir. bu adamin alacagi ceza zaten ortada. omrunu hapishanede gecirecek. muhim olan ornek bir yargilama yapmak ve arkasindakileri ortaya cikarmak.

    fotograflardan suphelinin agir yara-bereleri oldugu gorunuyor. bu derecede tehlikeli bir zanlinin, karsisinda polisi gordugunde direnmis olmasi ve bir bogusma yasanmasi olasi ve umarim durum budur. iskence kabuledilebilir bir sey degil. kim ne suc islerse islesin ona iskence edilmez. eden de cezalandirilir, cezalandirilmalidir. bu duyar degil, yasalarimizdir. ben kisisel olarak umursamayabilirim yasalari, pek cok seyi umursamiyorum zaten. o igrenc sucu isleyen failin gebermesini de istiyor olabilirim. bir yakinimi kaybetsem daha feci seyler de isteyebilirim. bunlar insani seyler. veya bizi insanliktan cikardiklari icin dogal olarak hissettigimiz seyler. ama hukuk veya devlet ben degil. onlari duygulari olan muesseseler degildirler. hukuk, devlet bunun icin vardir. ailesi olen insanlari dusundugumuzde her seyin durmasi lazim. en yakinlarini kaybetmisler boru mu? dunya donmemeli bile artik. bir cocuk olduruldugunde, misal berkin elvan olduruldugunde onun faili icin dunya donmese keske. ama bunlar kisisel duygulardir ve varacagi yer kisastir ve orada hukuk da devlet de bitmistir artik. dedigim gibi umarim goruntulerdeki yara-bereler kotu muamele sebebiyle degildir. bunun boyle olmadigini ortaya koyacak olan saglikli ve etkili bir sorusturma da yapilir.

    iddia edildigi gibi işkence yapilmissa bunu yapmanin ve işkence görüntülerini servis etmenin tek amaci, yurtdisindan iadesini talep ettikleri bagzi fetöcü kisileri almamaktir olsa olsa zira uluslararasi hukuka gore iskence riski olan hicbir ulkeye kisileri gonderemezsiniz. eski suç ortaklari gelip de mahkemelerde malum kisilerin isimlerini vermesin isteniyor olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın