• 15912
    ikinci yarıda kullanmayacağımız oyuncuları bir yerlere göndererek veya kira sözleşmesini iptal ederek (eğer mümkünse tabi) maaş bütçesinde sağlayabileceğimiz boşluk şu şekilde:

    cavanda 437.500 euro
    josue 350.000 euro
    sinan gümüş** 300.000 euro
    jem karacan 300.000 euro
    salih dursun 225.000 euro
    umut gündoğan 225.000 euro

    toplam 1.800.000 euro
    eğer chedjou da satılırsa toplam 2.900.000 euro

    elbette bu adamların hepsini göndermek imkansız, ama sadece 1.5 milyon euro'luk boşluk yaratsan bile bu çok şey ifade eder. ortasahaya alacağın adama senelik 2 milyon euro, stopere alacağın adama da 1 milyon euro verecek imkanın oluşur. galatasaray'ın bu iki mevkiden başka bir eksiği bulunduğunu düşünmüyorum. bir de kanayan yaramız sağ bek var ama sağ bekte oynayabilecek dört tane adamın varsa (sabri, semih, cavanda, linnes) en az iki tanesi gönderilmeden oraya transfer yapılması mantıksız bir hareket olur. hem cavanda'yı hem linnes'i kiralayabiliyorsan sağ beke de transfer yapabilirsin. ama kiralayamıyorsan içlerinden iki tanesini seçip döve döve oynatacaksın.

    sen ortasahada atletizm yoksunu futbolcuların sebebiyle bu kadar gömülürsen özsahrayıceditspor bile çok adamla cezasahana yerleşip pozisyona girer. bir iki üç derken muhakkak golü de atar. biz de burada "bilmemkim adamını kaçırmış, bilmemkim rahat orta yaptırmış, bunlar ne biçim defans" diye dövünürüz. ama futbolun temel gerçeğidir, bu kadar çok pozisyon verirsen defans oyuncuların mutlaka hata yaparlar. hiç hata yapmasınlar istiyorsan stopere diego godin, sağ beke dani carvajal'i alman lazım. eğer böyle adamlar alamıyorsan ortasaha göbeğindeki iki adamın da it gibi koşup mücadele etmek zorunda.

    bunun dışında ikinci yarıda sigthorsson, koray ve tolga -inşallah- takıma dönüyor. quakerboy'un dediğine göre maiga da takıma katıldı diyebiliriz. eğer stoper ve ortasaha da kiralayabilirsek gayet iyi bir kadromuz olacak. yeter ki bu iki mevkiye yapılacak transferler doğru isimler olsun.

    ikinci yarıda iki derbiyi de evimizde oynayacağız. fenerbahçe ve beşiktaş bir yandan uefa kupası'nda maçlara çıkmanın fiziksel ve psikolojik yorgunluğuyla boğuşacak. başakşehir sezonu temmuz ayında açtığı için son haftalarda fiziksel düşüş yaşayacak. 21. şampiyonluğumuzu almak için ipler bizim elimizde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın