resim
Eduardo Jesús Vargas Rojas
Takım:Atlético-MG
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.74
Uyruk:Şili
  • 60
    önce en sevdiğim golünü paylaşarak başlayayım.
    https://streamable.com/195g - link'te cuk oturmuş. ray hudson anlatımıyla.

    eduardo vargas denilince futbolu yakından takip eden herkesin aklına gelen bir ortak noktası var : kulüp takımlarında iyi değil, ulusal takımla çok iyi. kulüp takımlarında performansı ve formu kısa dönemlerde bile dalgalı.

    şili milli takımıyla bu yazki copa copa amerika'da çok iyi oynamıştı. tabi jorge sampaoli'nin çok çok büyük etkisi de var bunda. yani kendisinden doğru düzgün faydanalabilen tek hoca sampaoli desek abartı olmaz. zira parladığı ve avrupaya geldiği takım da universidad de chile ve başında yine sampaoli vardı.

    şili milli takımıyla en fazla gol atan oyuncular : marcelo salas (37), alexis sánchez (36), iván zamorano (34), eduardo vargas (32).

    gelelim kulüp takımları maceralarına:

    napoli: ilk avrupa'ya gelişiydi, adaptasyon sıkıntısı yaşamış olabilir ve şanssızdı ayrıca zira o dönemde napoli'de cavani, hamsik, insigne gibi güçlü ve uyum içerisinde bi ileri ucu vardı. bir avrupa ligi maçında hattrick yapmıştı.

    gremio: bilmiyorum, okumaya çalıştım. iyi diyende var kötü diyende.

    valencia: burası biraz farklı. genelde en uçtayken valencia'da ss oynamıştı paco alcacer'in yanında, fazla gol atamadı. valencia transfer etmek istemiş ama napoli yüksek bonservis fiyatı çekmiş.

    qpr: kötü takımdı bu takım o aralar, aradan sıyrılıp parlayamadı vargas'da.

    hoffenheim: çok öne çıkmadı.

    ben severim kendisini, copa amerika'da da severek izledim alexis'le ve takımla uyumlarını. öyle gevşek, sahada süperstar havasıyla takılan bi oyuncu değil; çabalar ama daha çok la liga oyuncusu gibi. kapalı defanslara karşı biraz sıkıntı olabilir. şut tehditi, pozisyona girme yeteneği, yerden bitiriciliği fena değil. profesyonelliği konusunda şüphelerim var. qpr'da oynadığı dönemde oynamayı reddetmişliği var. http://gss.gs/vCe

    kiralık / satılık ve bonservis durumuna göre değerlendirilebilir bence. teknik heyet mutlaka izlemişlerdir ve nasıl oynadığını biliyorlardır. takıma uyabileceğini düşünüyorlarsa ve istiyorlarsa denenebilir tercihen kiralık olarak. menajer/komisyon transferi falansa zaten hiç bulaşılmasın herhangi bir futbolcuya.

    bence 4-4-2 de yada 4-3-3'de iyi olabilir. 4-2-3-1'de forvet oynar, kanat çok sıkıntı oynamaya çalıştığımız oyuna pek uymaz zira sinan-yasin karşılaştırmasında oyun tarzı sinan'a daha yakın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın