• 49
    gecici bir durumdur.

    galatasaray'in tipki ülkemiz gibi bugün eylemlerinden ziyade fikren degismesi gerekiyor.

    (bkz: #2068363)

    cok dogru bir bakis acisi ama oyuncu yetistirmenin yaninda öncelikle yetistirdigimiz oyuncular adina tutarli olmak lazim.

    biz aslinda bölgedeki en iyi fabrikalardan birisiyiz. belki de en iyisiyiz, ne kendi ülkemizde ne cevre ülkelerde bizim kadar alttan oyuncu yetistireni yok.

    bizim olayimiz aslinda su;

    fabrikada üretmiyoruz mali, kücük isletmeyiz bunu kabul etmek lazim. tipik türk insaniyiz biz, ne avrupali kadar ticareti biliyoruz (bkz: portekiz takimlari) ne de onlar kadar seri üretim yapabiliyoruz (bkz: barcelona) biz kücük atölyede yavas üretim yapiyoruz, kalitemiz düsük ama arada cok saglam ürünler de yetistiriyoruz.

    ama söyle bir sikintimiz daha var. biz atiyorum mum üretiyoruz ama vitrinde corap satmaya calisiyoruz. vitrinimiz, pazarlamacilarimiz bizim üretimimizle paralel degil. bizim bir satis politikamiz yok, yani bizim bir sistemimiz yok. bir antrenör geliyor 3 sene calisiyor kulüpte, o antrenörün sistemine göre yetisiyor 2-3 jenerasyon, ama o antrenör takimdan gidince o yetisen oyuncularin bir kismi ise yaramaz oluyor.

    bugün barcelona yetistirdigi oyunculari 10 sene disarida oynatsin, 11. sene yeniden satin alip sistemine yerlestirebiliyor. bizim de böyle bir sistemimiz olmasi lazim.

    peki neden böyle bir sisteme ihtiyacimiz var? cevap cok basit, cünkü paramiz yok. biz manchester kulüpleri, psg, real madrid gibi para sacamayacagiz hicbir zaman cünkü ülkenin realitesi buna uygun degil bir kere. sen ne kadar zengin olursan ol ülkenin ekonomisi kadar zenginsin. ispanya'da da isler iyi gitmiyor ama oradaki acik pazar real madrid'in boyle har vurup harman savurabilmesine imkan taniyor.

    senin galatasaray spor kulübü olarak yapacagin seyler aslinda asagida siraladiklarim.

    1- yerini bilecek, imkanlarini taniyacak ona göre hareket edeceksin
    2- kulübün gelecegini insa etmek icin verilen kararlar her yönetimi baglayacak yasa olacak, bir sonrak yönetim öncekinin projesini yarida birakamayacak
    3- genc ve maliyeti düsük oyuncuya yöneleceksin, altyapina oyuncu tarayacaksin, altyapi sistemini düzenleyeceksin. su ben büyük kulübüm geyiginden kurtulacaksin bir kere. biz ne yazik ki sadece sözde büyügüz.
    4- istikrar saglayacaksin**

    5- ve bu en önemlisi galatasaray spor kulübü halka acilmali bu kulüp kesinlikle ve kesinlikle lisenin elinde olmamali. cünkü lisenin elinde olmasi demek kücük olsun, bizim olsun demek oluyor ve bu bizim ilerlememiz önündeki en büyük ve en cetin engel. bunu adnan polat'in yikabilecegini düsünüyordum ama beceremedi, bilmiyorum nasil olur, nasil yapilir ama bu kulübün liselilerin rant kapisi ve oyuncagi olmaktan cikmasi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın