• 42
    2 sezon iyi oynayan adama ömürlük sözleşme yaptığımız sürece düzelmemizi beklemesin kimse. bizim en büyük yanlışımız bu. felipe melo dışındaki neredeyse hiç bir oyuncumuza doğru zamanda veda edemedik. adam 30 yaşına yaklaştıysa sözleşme yaparken 2 kere düşüneceksin, hele hele ömürlük sözleşmelerden direkt uzak duracaksın yaşlı adam söz konusuysa. çünkü robot değil bunlar insan. her insanın fiziksel özellikleri, genetik özellikleri farklı. herkes 35 yaşına kadar gümbür gümbür oynayamıyor. adam 31 yaşına bir giriyor 2 sene önceki performansından eser kalmıyor çünkü vücudu bitiyor ve bu vücudun kaç yaşında biteceğini ön görmek mümkün değil. ama biz sözleşme yapmışız adamla 35 ine kadar. ondan sonra galatasaray düzelmiyor. düzelmez tabi. sen 28 yaşındaki adamla sözleşme yapıyorsun 5 yıllık. sözleşmesindeki parayı da 5 yıl boyunca 28 yaşındaki gibi oynayacağını varsayarak yapıyorsun üstelik. ondan sonra kadronda en az 6 7 tane oyuncudan fiyat/performans anlamında verim alamıyorsun.

    bu zihniyetten vazgeçmediğimiz sürece her 3-5 yılda bir buhran dönemine girmemiz kaçınılmaz. ne zaman benfica gibi, porto gibi ederinin fazlasını bulan yada misyonunu tamamlayan herkesi göndermeye başlarız o zaman işler düzelir.

    sabri, selçuk, sneijder, burak, umut, olcan, melo, hamit gibi oyuncular 4. yıldızı taktığımız sezonda galatasaray'daki misyonlarını tamamlamışlardı ve o yaz yeni yapılanmaya gitmeliydik mesela. ama biz bunu yapamadık. çünkü başarılı olunca eldekilerin yaşlarına fiziksel durumuna bakmaksızın hep başarılı olacakmışız gibi bir düşünceye kapılıyoruz. geleceği fazla öngöremiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın