resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 11883
    bir galatasaray efsanesi olan fatih terim'in galatasaray kariyerine baktığımızda pek çok başarı göze çarpmaktadır. şimdi bunları sıralayalım:

    1- terim, galatasaray ile toplam 8 sezon ligde görev almıştır. ''bu 8 yılda toplam 6 kez lig şampiyonu olmuştur.'' şampiyon olamadığı 1 sezonda ise ligi 2.sırada bitirmiştir.

    2- terim, galatasaray ile 2 kez ''türkiye kupasını kazanmıştır.'' 1998'de ise türkiye kupasını finalde kaybetmiştir.

    3- terim, galatasaray ile 4 kez ''türkiye süper kupasını kazanmıştır.'' 1998'de ise türkiye süper kupasını finalde kaybetmiştir.

    4- terim, galatasaray ile 2000 senesinde ''uefa kupasını kazanmıştır.'' bu kupa halihazırda ülkemize kazandırılan tek uefa kupası olma özelliğini korumaktadır.

    galatasaray ile 8 yılda toplamda ''13 kupa kazanmıştır.''

    yukarıda yazdığım rakamlar ışığında şu çarpıcı sonuçları da yazalım:

    1- galatasarayımız kurulduğundan bugüne toplamda 71 kupa kazanmıştır. bu 71 kupanın 13'ü ''fatih terim ile kazanılmıştır. ufak bir hesaplama ile galatasarayımızın kazandığı kupaların ''yaklaşık'' %20'sinde ''fatih terim'' imzası vardır.

    2- galatasarayımızın kazandığı 71 kupanın 20 tanesi lig şampiyonluklarıdır. bu 20 lig şampiyonluğunun da 6 tanesinde ''fatih terim'' imzası bulunmaktadır.

    kulüp tarihindeki kupaların yaklaşık %20'sini kulübe kazandırmış ve armamızdaki 4 yıldızdan 1'ini direkt olarak kendisi kazanmış olan bir galatasaray efsanesini tabir-i caizse itin götüne sokmak için sebep arayanlar yukarıdaki rakamları iyi okusun.

    özellikle 1995'ten günümüze kadar geçen 21 yıllık süreçte galatasaray'ın dünyada tanınan bir marka olmasında bu rakamların payı yadsınamaz.

    gerçek bir galatasaray efsanesi olan fatih terim'i sevmeyebilirsiniz ama ''kazandığı başarıları yok sayamazsınız.''
App Store'dan indirin Google Play'den alın