resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2086
    jan olde riekerink aslında futbol bilgisi itibariyle iyi bir hoca. ancak bilmesi gereken bazı hususlar var. daha doğrusu bize özgü bazı sendromları bilmeli ki tedbirini alabilsin. aksi halde hep yanlış tercihler yapar. nedir bu sendromlar;

    1-yerli, hatta yerlinin yerlisi futbolcuların hocayı göndermek için uyguladıkları satış sendromu. defalarca yaşandığı için örneklendirmeye gerek duymuyorum. zaten o nedenle sendrom halini almıştır.

    2-antremanlarda döktürürler, kadroya girerler ve maçta en kritik anlarda seni satarlar. adı yapmadı değil yapamadı olur. senin ruhun bile duymaz. o nedenle diyorum ki cesur olmak zorundasın riekerink bey.

    3-seni satmayacağından emin olduğun futbolcularla çık sahaya. örneğin takımda sürekli onbir yapmak için yanıp tutuşan serdar aziz, n. de jong, sinan gümüş ve luis cavanda'da ısrar edebilirsin. çünkü sani satma ihtimalleri yok.

    4-menejerler, gazete ve tv yorumcularının oluşturduğu lobilerin saldırısına dayanmalısın, dayanmak zorundasın. aksi halde seni hep yanlış tercihlere zorlarlar. bu tezgaha gelmemelisin.

    5-eren derdiyok ve podolski ancak birbirine alternatif olabilir ya da rakip çok zayıf ise çift forvet oynarlar. eren'i motive etmek için podolski'yi kullanmayı düşünmelisin. çünkü ilk beş haftanın eren'i yok sahada. adam bayağı uyuyor. motivasyonunu kaybetmiş çok açık. neden onu uyandırmıyorsun? yani motivasyonunu kaybedip sahada uyur gezer dolaşanları kulübeye almakta tereddüt etmemelisin riekerink bey.

    gerisi biraz sabır biraz destekle gelir diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın