resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 736
    https://twitter.com/...s/785081506523938816

    tolga ciğerci'nin bu düşüncesine katılıyorum ancak bir farkla;

    bir futbolcu, istatistik yapmak için oynamaz, oynamamalı. oyunun gereğini yapmalı ve sonuçlar istatistiğe yansımalı. şöyle açıklayayım;

    24 ekim 2016 galatasaray trabzon maçında, iki önemli pozisyonu gol atacağım diye harcadı tolga. halbuki orada oyunun gereği pas yapmasıydı. istatistiğe oynayayım derken galatasaray'ı belki bir belki üç puandan etti.

    işte burada devreye teknik kadro girmeli, yönetim girmeli. bu iki kadro çok dikkatli olmalı, futbolcuların ne söylediği, ne düşündüğü, sahada neyi ne için yaptığı konusunda çok dikkatli olmalı. çünkü birçok futbolcu, istatistiklerini geliştirerek daha yüksek ücretlerle transfer yapmak isteyebilir. bunun için de oynadığı takımı kullanabilir. buna asla müsade edilmemeli.

    tolga o iki pozisyonu kendi istatistiklerini geliştirmek için harcadı demek istemiyorum ama yukarıdaki açıklamayı yaptıktan hemen sonraki trabzonspor maçında meydana gelmesi çok dikkat çekici.

    bir kez daha söylüyorum, istatistikler oyunu belirlemez, oynanan oyunlar istatistiği belirler. yani futbolcu oyunun o andaki gereği neyse onu yapar, sonuçlar da istatistikleri belirler. sırf istatistik kasmak için pozisyonlar harcanmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın