resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1787
    kapasitesiz. ağır oldu kusura bakmayın, kendisi hakkında tek olumsuz entry'im yoktur geçmişte, şans verdim, iyi olur dedim, iyi niyetli dedim ama olmayacağını da biliyordum. taraftar da gaza gelmeye alışkın, onlara da kızmıyorum, fatih terim sonrası pek yüzümüz gülmedi. hamza hoca ile şampiyon olduğumuz sezona bile çok kötü başladık, şampiyonlar liginde facia yaşadık. geçen sezonun sonlarına doğru görevi aldı, yaz kampını takımla birlikte geçirdi, transferlerde yönetim hamza hocaya davrandıklarından çok daha cömert davrandı, hem de avrupa'ya katılmayacak olmamıza rağmen. sonuç? ne geçen sezon nede bu sezon futbol oynamıyoruz. türkiye kupası ve süper kupada da adam akıllı top oynadığımızı iddia edemeyiz. rahat bir maç izlediğini hatırlayan var mı? futboldan gerçekten zevk alan var mı? hepsinin cevabı hayır. iyiye doğru bir ilerleme var mı? eh, yani, belki, bir umut.. o umut hocaya olan umut değil, galatasaray'a dair umuttur, başka bir şey değil.

    peki ne yapılmalı? hiçbir şey. evet, şu an yapacak hiçbir şey yoktur. hoca değiştirince de pek bir şey değişmeyecektir sezon ortası. bu konuda tek istisna hamza hocadır herhalde, onu da nankörce yolladık. aynı şey rikerink hocaya yapılmamalı. kendisi çok güzel adam, çok efendi adam, futbolcularla da arası iyi gibi. ancak konu teknik direktörlüğe gelince ne oyun anlayışı nede oyuna müdahalesinin savunulur tarafı yoktur. iyileşen bir şey de yoktur. 70. dakikaya kadar uyumalar, sadece iki oyuncu değiştirme alışkanlığı falan artık batmaya başladı. transferlere kendisinin etkisi ne kadar bilemem ama eren dışında başarılı bir transfer de yok. tolga orta seviyede başarılı. onun dışında hepsi çöp olarak görünüyor şu aşamada. de jong, sigdursun, serdar... sakatlıktan kurtulsalar görücez. hamit bunlardan daha formda.

    altın jenerasyonunu yakalayıp, onların yaşlanması ile çöken hollanda futbolunun biten yıldızlarını biz hala takıma alıyoruz, bir şeyler bekliyoruz. sneijder'in kredisi inanılmaz yüksek ama kusura bakmasın bitti o kredi. eksilerde. selçuk'tan bile eksilerde benim gözümde. de jong'un zaten takımda ne işi var? fener de van persie'den bir şey bekliyor hala. hollanda futbolu bitti yahu bitti. biz de onların artık futbolcularını ve teknik direktörlerini büyük takımların başına getiriyoruz. fener'in bizdeki durumu görmeyip dick'i takımın başına getirmesi aziz'in saçmalığından başka bir şey değil o yüzden. daha önce de hiddink'i milli takıma getirmiştik. ders alan bir millet değiliz maalesef. yöneticilerin hiç mi dikkatini çekmiyor bu durum?

    trabzonspor mağlubiyetinin bu entry'e etkisi yüzde 5'i geçmez. yani skor taraftarı değilim. yazma sebebim de bu maç değil. kaldı ki bugün kazanabilirdik de ancak oyun anlamında değişen bir şey yok ve sürekli son dakikalarda ya skoru korurken stresten bocalıyoruz ya da gol aramaktan. uzun süredir ses etmedim. olumlu düşündüm. kimse bir beklentiye girip kendini kandırmasın. kazanırsa galatasaray kazanır. iki sezon öncesine göre çok daha iyi bir kadroya sahip olmamıza rağmen oynadığımız futbol rezalet. leş gibi oynuyoruz. bunun bir altı prandelli'nin oynattığı futbol, onun da bir altı(ki bu en kötüsü olur) mustafa denizli'nin oynattığı futbol.

    kusura bakma hocam. sezon sonu sen yoluna biz yolumuza. inşallah en azından ikinci olup cl elemelerine kalırız, o da olmazsa üçüncülük de kendisi adına başarılı sayılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın