• 229
    #2045839 numaralı girdi çok güzel bilgiler ve tespitler içeriyor, kendi adıma teşekkür ediyorum.

    bir şeyin altını çizmek istiyorum. benim anladığım emlak konut garantisiyle değerlendirililecek %20'lik alan üstüne villalar yapılıp satıldığında bu arazi gitti mi gider. kar paylaşımlı ortaklık yapıyor olmamız bu gerçeği değiştirmeyecektir. kar paylaşımlı ortaklık denilince insanlarda arsa bizde kalıyor, üstüne yapılan yapıdan düzenli gelir elde edeceğiz izlenimi ediniliyor sanırım. ha mevcut araziye 850 villa yapılacakken 800 tane yapılır da 50 villalık araziye de alışveriş merkezi ve otel dikilir sonra da onun geliri bölüşülür onu bilemem, öyle bir plan da henüz ufukta yok.

    yine aynı girdide izah edilmeye çalışıldığı gibi kulübümüz bu inşaatı tek başına kotaramaz. hadi mucize oldu ve kotardı diyelim, kulübün yıllar sonra elde edeceği karı beklemeye vakti yok keza batmış durumdayız. oysa ki mevcut oylanacak projede inşaatı yapacak firma kulübümüze kafadan 200 milyon civarı verecek ve bu da banka borçlarına kullanılıp malumunuz faiz yükünden çok büyük ölçü de kurtulunacak.

    dursun başkana rakamlar konusunda çok güvenmemek gerekiyor, kendisi gönlü zengin bir başkanımız, rakamları "biraz" büyüterek söyleme huyuna sahip. örneğin inşaatı devam eden otelimizden her sene 5 milyon kazanırız derken, kendisi hariç otelcilikle yoğrulmuş herkes kısa hatta orta vadede taş çatlasın 2milyon yaparız diyorlar.

    yani bu tür bir ortaklık da "kazık" yiyen taraf olacağımız bankodur. lakin dua edelim ve tabii dua etmekle beraber azami gayret gösterelim ki mümkün olan en az kazığı yiyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın