resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1588
    yemin ediyorum şans kapımızı çaldı. şu adam gibi güzel birisi belki şans belki de şanssızlık nedeniyle bir şekilde hocamız oldu ve resmen galatasaray devrimi başladı. önce 1 yıllık cezanın çekilebilmesi için 2016 türkiye kupası finali'nde fenerbahçe'ye pozisyon vermeyerek kupayı kazandı. sonra da henüz hiç ama hiç hazır olmayan oyuncularla, doğru taktikle sistemi oturmuş beşiktaş'tan 2016 süper kupayı aldı.

    yetmezmiş gibi o arada takımdaki tüm çöplerden kurtulurken, yönetime de baskı yaparak her mevki için alternatifli bir kadro kurulmasını sağladı.

    bir önceki sezon 100-105 km koşan takım, sezon başında 110 km.leri gördü ve dahası top ortalama %65-70 bizdeyken bunu yaptı.

    oynatmaya çalıştığı oyunla göze hoş gelen, galatasaray dinamiklerine uygun, baskılı, topu kaybedince hemen kazanmaya çalışan ve topa hakim olan bir takım ortaya çıkarmaya başladı.

    üstelik de o alternatifli oluşturduğu kadronun çoğu bu süreçte yoktu. (serdar, de jong, cavanda, podolski, kolbeinn, koray)

    takımın omurgası olan wesley, podolski, selçuk, hakan gibi isimler 16-17 sezonunda daha istekli, beklentimizin çok yüksek olduğu bruma ise galatasaray'daki altın çağını yaşıyor. zannedildiği gibi ispanya'da da her hafta düzenli ilk 11 oynayıp, asist yapan, gol atan bir oyuncu olarak dönmedi. öyle olsa 7,5 m euroluk bonservis opsiyonunu kullanmaz mıydı r.sociedad?

    o gelişimde de büyük katkısı var.

    ayrıca tüm bu asli ve en önemli görevini yaparken kendisini galatasaray'a getiren alt yapıyı da unutmadı ve ek iş gibi orayla da sürekli ve fazlasıyla ilgileniyor.

    ne diyelim allah bozmasın ve utandırmasın.

    çalışkan, disiplinli ve gelişime açık, cesur ve efendi bir adam. tam bir galata sarayı efendisi.

    genel imajı ile de bu kulübe çok yakışıyor.

    2016-2017 sezonunda avrupa'da olmayışımız kendisini ispatlama ve ligi kazanma adına bir fırsata dönüşebilir. dilerim başarılı olur ve uzun yıllar bizimle olur ama ilk kötü sonuçta, puan kaybında kendisini gömmeye hazır bir grup var. vereceği sınav kolay değil...

    16-17 sezonunun başından bazı spor muhabiri ve yorumcularının rezil sorularına ve yorumlarına maruz kalmışken son günlerde alığı sonuçlar ve oynattığı güzel futbolla esen rüzgarı tersine çevirdi ve hakkında yapılan haberler 180 derece tersine döndü. galatasaray taraftarının genelinin de güvenini kazandı.

    son zamanlarda fatih terim'e yapılan operasyona rağmen milli takımı bırakıp galatasaray'ın başına gelme dedikodularının da artık pek konuşulmaması güzel oluyor. dilerim terim hiç oradan ayrılmaz ve adamın üzerinde baskı oluşturmaz.

    keşke kendisi uzun yıllar görevine devam edip sonra da bayrağı sneijder'e teslim etse...

    ayrıca hepinize öğreteceğiz ve sezon sonunda söyleteceğiz. riekerink bey diyeceksiniz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın