resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1569
    sözlükteki ilk yorumum sayın hocamız riekerink bey için. geldiğinden beri hep kritik aşamaları başarıyla geçti. çok kötü geçen bir sezon içerisinde gelip, arena'da olmasına rağmen (bkz: 13 nisan 2016 galatasaray fenerbahçe maçı) maça favori çıkan fenerbahçe ile kötü oynamayarak en azından uzun zamandır görmediğimiz doğruları yaparak berabere kaldık. sonrasında kasımpaşaspor (bkz: 24 nisan 2016 galatasaray kasımpaşaspor maçı) ve bursaspor (bkz: 29 nisan 2016 bursaspor galatasaray maçı) maçlarında takımın biraz kıpırdamaya başladığını gördük. çok tecrübeli bir isim olan mustafa denizli'nin zamanında olduğundan kötüye giden takım, artık pres, duran top ve organizasyon konusunda gelişim gösterdiğini, antrenmanlarda çalıştığını hissettiriyordu.

    yine arena'da olan ve yine ne yazık ki rakip takımın favori olduğu maçta (bkz: 8 mayıs 2016 galatasaray beşiktaş maçı) ki fenerbahçe favori olmasına rağmen oyun anlamında pek bir şey vaat etmiyordu, bu sefer daha büyük bir çoğunluk beşiktaş'ın kesin kazanacağını söyledi, ancak maçın başlangıcı hiçte öyle olmadı. bu sene ki derbide olduğu gibi yine ilk yarı ezdik ve beşiktaş şoka uğradı. ilk yarı riekerink, şenol güneş'i mat etmişti. ancak olumsuz yorum olarak, ikinci yarı sneijder-donk değişikliği ile oyun beşiktaş'a geçmiş oldu. kaybetmemize rağmen yine taraftar çokta üzülmemişti, zaten daha sonrası rize ile kupa maçları, kayseri'yi arena'da (bkz: 19 mayıs 2016 galatasaray kayserispor maçı) 6-0 yenmemiz ile artık riekerink'in kalma ihtimali tartışılmaya başlamıştı.

    kendisinin bu takımdaki geleceği konusunda en kritik aşama ise tabii ki de fenerbahçe ile oynadığımız türkiye kupası finali (bkz: 26 mayıs 2016 galatasaray fenerbahçe maçı) oldu. kaybedersek sadece kupayı değil, uefa cezasından dolayı ekstra bir seneyi daha kaybedecektik. maç öncesi dersimize iyi çalıştık diyen riekerink'ti ve maça da gerçekten yine çok iyi başladık. ilk yarı sonunda hocamızın v. pereira'yı da mat ettiğini görüyorduk. ikinci yarı ise sneijder-donk değişikliği gibi sneijder-chedjou değişikliği oyunu biraz kaybetmemize sebep olsa da, hem kupayı hem de bir seneyi kazandık. teknik direktör konusunda ise c planımız (dursun özbek'in söylemlerine göre a planı lucescu, b planı ise fatih terim gibiydi.) kesinleşti.

    lucescu'nun zenit'e gidişi sonrası, fatih hocanın trt'deki röportajda dönüş sinyali vermesi, alp yalman'ın ise riekerink yerine tecrübeli birisi istemesi sonucunda, bir belirsizlik içinde çalışmalarına devam eden riekerink, gecikmeli de olsa takımın başına geçmiş oldu. son yıllarda eksikliği hissedilen futbol aklı ve dolayısıyla takım mimarisi konusunda çok olumlu sinyaller verdi. veto ettikleriyle (neudstater gibi), ısrarla istedikleriyle (lassana diarra gibi) takımın hangi bölgelerde eksiklerinin olduğunu çok doğru bir biçimde analiz etmesi gibi.

    yeni sezon yaptıkları ise zaten ortada. guardiola'nın oynatmak istediğine benzer bir yapıyı takıma oturtmayı çalışıyor. avrupai bir sistem ile ülkemiz futbolunda başarının gelebileceği konusunda ise örnekler de artmaya başlıyor. (başakşehir, osmanlı vs.) riekerink, aklındakilerine yakını takıma oynatmaya başlattı ki bence daha fazlasını istiyor, şampiyon olacağımıza inancım tam.

    açıkcası takımdaki hava 2005-2006 zamanını da anımsatıyor. ancak güzel bir fark, gerets ile büyük maçlarda zorlanmamıza rağmen, riekerink ile büyük maçlarda daha olumlu sonuçlar elde ediyoruz. gerçekten iyi analiz ediyor ve kafa olarak takımı iyi hazırlıyor. pereira'yı mat etti, şenol güneş'i 3 defa mat etti. ondan çok daha tecrübeli ve büyük maçları görmüş olan advocaat'ı da mat edeceğine inanıyorum.

    umarım kendisinin dilediği gibi mayıs ayında riekerink bey'in fotoğrafları asılı olur florya'da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın