• 2586
    ülkenin çoğunluğu kendilerinin ligten düşeceği yönünde tahmin belirtse de ben aynı fikirde değilim. mesela küme düşme potasında kimler var: antalya, kasımpaşa, fenerbahçe, gaziantepspor gibi takımlar. fener gitti kasımpaşa deplasmanından farkla döndü ki bu çok önemli bir avantaj küme düşmeme mücadelesinde. şimdi kasımpaşa'ya içerde 5 farkla yenilmedikleri takdirde olası bir ikili averajda kasımpaşa'yı altlarına alacaklar bu da iyi bir avantajdır küçümsememek gerek.

    antalyaspor tehlikeli bir takım fener için. fener'in tüm forvetlerini toplasan bir eto'o etmiyor. savunma hattında ise kjaer farkıyla fenerbahçe'yi önde görüyorum.

    ozan tufan mesela herhangi bir anadolu takımında ışıl ışıl parlayabilecek bir oyuncu, 19 eylül 2016 tarihli kasımpaşspor- fenerbahçe derbisinde de gördüğümüz üzere ozan tufan düşme potasında fenerbahçe'yi avantajlı kılan en önemli etmenlerden biri. kulübede advoocat gibi tecrübeli bir ismin olması da elbette fenerbahçe'yi bir şekilde düşmekten kurtaracaktır.

    fenerbahçe deplasmanda antalya, antep gibi ekiplerden puan almayı başarırsa bana kalırsa yüzde 80 ligte kalır. çünkü içeride 10-15 bin taraftarıyla fenerbahçe diğer rakiplerine kıyasla önde gözüküyor.

    diyelim ki fenerbahçe ligten düştü ki bunun düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum - en azından potadaki rakiplerinden puan alacağını varsayarsak - ptt 1. ligte de zorlu bir mücadele onları bekleyecektir. altınordu seneye gençlerden kurulu ve çok mücadeleci bir takım kurma peşinde. adana demirspor gibi zirvenin gediklisi olan bir camia da elbette inanılmaz zorlayacaktır fenerbahçe'yi. derbiler de olacaktır nihayetinde. bu derbilerde fenerbahçe seyircisiyle bir adım önde başlar. play-off'lara kalırsa fener, kesinlikle taraftarıyla kenetlenip ligten çıkacaklarını düşünüyorum. van persie ise emin konuşmaktan nefret eden beni bile emin konuşturacak kadar isimli bir yıldız. yani demem o ki persie kesinlikle ptt liginde gol kralı olacaktır. muhammet reis'le kıyasıya rekabet edeceklerini öngörmek yanlış olmaz ama ben ismiyle van persie'yi bir adım önde görüyorum.

    bakalım neler olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın