resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1060
    kendisi uzun vadeli bir proje adamıdır. mühendisliği olsun, oynattığı futbol olsun, yaptığı eylemler ve verdiği demeçler olsun bu dediklerimin doğruluğunu net şekilde ortaya koymaktadır.

    finans sektöründe her proje, avukatlıkta her bir dava, doktorluktan her bir vaka aslında bir projedir ve çok çok nadir hallerde pürüzsüz ilerleme imkanı vardır. bu ne demek? sıkıntılar yaşayacağız demek.

    bir önceki entry'imde (bkz: #2018643) fatih terim'in euro 2016 sonrası istifa edip başa gelmek istediğini söylemiştim ki son çıkan dedikodular ve haberler de niyetinin bu olduğu ancak izin konusunda sıkıntı yaşadığını kanıtlar nitelikte. bu bağlamda resmi riekerink dönemi serdar ve sabri transferlerinin de mesnedi ortaya çıkıyor. bu fatih hocanın niyeti ve lobisi olması; yani riekerink hocamın üzerinde bir balta sallanması anlamına geliyor.

    şu anda bu baltayı kimsenin göremiyor olamıyor veya hissetmiyor oluşunun yegane sebebi aklıselim taraftar profili. nitekim, bu işin, daha doğrusu bu projenin uzun vadede büyük işler yapabileceğine inanıyor taraftarın büyük bir kesimi. buna ft'nin gidişine kırgın kesimi de eklersek şu anda riekerink hocanın koltuğu sağlam.

    öte yandan sonuç odaklı, sabırsız taraftar profilinin de yüzdesel payının arttığını gözlemliyoruz. bu da, "yeter ki kısa vadede başarılı olalım, uzun vadeyi uzun vadede düşünürüz" diyen, futbol kültürünün yerleşmesi bakımından "zararlı" insan sayısının az olmadığını gösterir.

    burada önemli pay taraftarın. nitekim taraftar "gitsin" demedikten sonra hocanın kovulduğu futbolda pek görülen bir durum değildir. bu durumun yaşanması da esasen, çizilen projenin uzun vadede getireceği faydaları öngörebilen, yukarıda belirttiğim "aklıselim" taraftara bağlı. uzun vadeli düşünen bu taraftarın, sonuç odaklı yaklaşan heyecanlı taraftarlara karşı durması, onlara projeyi ve olası sonuçlarını anlatması, onları da kendi tarafına çekmesi önemli.

    isimlerden bağımsız olarak bir projeden bahsediyoruz. mevcut yabancı sınırı nedeniyle lucescu'nun elinde olmayan, ancak doğru hamleleri yaptığı taraflı tarafsız herkesin kabulünde olan riekerink hocamın elinde sonuçlarını uzun vadede göreceğimiz bir proje bu. bu nedenle, şampiyon oluruz olmayız, iyi futbol oynadıktan, galatasaray kültürüne ve ruhuna yakışır işler yapıldıktan sonrası boş işler. tersini gördük. 4. yıldız sonrası dönem kısa vadeli projelerin bizi mutlu etmediğini gösterdi. bir kere daha aynı kısır ve zararlı döngü içerisine girmemek için, elimizden gelen bütün çaba ile projeyi ve proje koordinatörü riekerink bey'i desteklemeli ve destekletmeliyiz.

    edit: yanlış entry refere etmişiz. düzeltildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın