• 15134
    karabük maçındaki* fiziksel eksikliğin sezon başındaki yüklemeden kaynaklandığına inanmak istiyorum. ersun yanal'ın fenerbahçe'si de sezona sürünerek başlayıp 4. haftadan sonra rakiplerini ezer hale gelmişti, inşallah bizimkilerin durumu da aynıdır. yoksa, bütün sezon boyunca karabük'ün bile fizikman ezdiği bir takımı izlemeye devam edeceksek hiç izlemeyelim daha iyi.

    günümüz futbolunda fiziksel olarak düştüğün zaman yapacak fazla bir şeyin kalmıyor. pas yapsan omuz omuzada yıkıp alıyorlar, "ceza sahasına çok adam sokup top şişireyim" desen topu kaybettiğin anda kontratak yiyorsun, çizgiye ineyim desen 2 kişi aynı anda basıyor, kısacası fiziksel olarak senden üstün bir takıma hücum etmek zor iş gerçekten. bu sebeple karabük maçındaki kötü oyunu affedebiliriz, ama affedemeyeceğimiz şeyler de var.

    öncelikle hakan-chedjou tandemi çok ama çok yavaş. ortasahaya istersen modric'le arturo vidal'i koy, bu kadar yavaş stoperlerin varsa yine pozisyon verirsin. ikisinden biri değişmeli, serdar yeterli değilse başka bir isim kiralanmalı.

    sonrasında, selçuk inan'ın oyunu artık süper lig seviyesini bile kaldıramayacak hale geldi. yabancı sınırı kalktığı için bütün takımlar afrikalı ve doğu avrupalı oyuncularla takımlarını fiziksel olarak güçlendirdiler. selçuk bu oyuncuların arasında maalesef ezilmeye mahkum. eğer kendi etrafında çabuk dönen bir oyuncu olsaydı oğuzhan gibi yırtabilirdi ama selçuk'ta o da yok. dilerim ilk 11 çıktığı son maç olur.

    ek olarak, maalesef sneijder de mevcut sistemde forvet arkası olarak oynayamıyor. ağır markaj altında eziliyor. bence daha geride oynaması lazım. selçuk'tan farklı olarak kendi etrafında çabuk dönen ve hızlı oynayabilen bir isim olduğundan, 4-1-2-3'teki 2'liden biri olabilir. derinde tolga, ilerisinde lassana diarra-sneijder ikilisi oynarsa optimum diziliş olur diye düşünüyorum.

    ve son olarak, sinan bu kadar az koştuğu takdirde galatasaray'da ancak hamle oyuncusu olabilir. senin rakiplerin 10 kişiyle at gibi pres yaparken sen 9 kişi koşma lüksüne sahip değilsin. bu lüksü de dünyada ancak messi'ye ronaldo'ya tanırlar. messi değilsen savunmaya yardıma gitmek zorundasın. o kadar.

    dilerim akhisar maçında hem josue hem de alınacak olan diğer ön libero maç kadrosunda hazır olur. böylece bugünkü gibi yasin'den selçuk'tan medet ummak zorunda kalmayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın