resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 11492
    geçen sezona göre daha fit duran hollanda'lımız. 13 ağustos 2016 beşiktaş galatasaray maçında da gördük ki galatasaray'ımızın kendisine ihtiyacı olduğu aşikar. uzun zamandır böylesine maçı bırakmayan ve takım arkadaşlarını bu kadar ateşleyen oyuncumuz yoktu. kendisinin en büyük dezavantajı takımda bruma ve sinan'dan başka hücum bölgesinde ateşlenecek oyuncu olmaması. yasin, selçuk, tolga, eren, podolski gibi oyuncular benim gözümde ne yazık ki bu sınıfa girmiyorlar.

    yıllar öncesine bakıyorum da hakan şükür, arda, ümit karan gibi oyuncular önde basar, şok pres yapar ve bu organizasyonlardan goller bulurduk. o dönem ki oyuncularımız ateşlenecek oyunculardı. şimdi ise bakıyorum sneijder koşuyor, önde basıyor ama bunu tek başına yaptığı için en bilinen tabirle 'ortada sıçan' oyunundan hiç bir farkı yok yaptığının. alan daraltan, rakibin pas opsiyonlarını düşürecek ikinci bir oyuncumuz yok. hücum hattımız top kayıplarını bile kovalamıyorlar. sinan'da ne yazık ki bu sınıfa dahil. orta alanın ortası zaten bu sezon allah'a emanet gibi duruyor. en yumuşak karnımız. şimdilik hücumdaki en iyi pres yapan oyuncularımız benim gözümde sneijder ve bruma.

    uzun lafın kısası ; galatasaray'ımızda liderlik vasfı ve iş ahlakı olan 2-3 oyuncudan biri kendisi. umarım futbolu bu kadar seven ve bilen bir adamı 50 yaşına geldiğinde bile elimizde tutabiliriz. kendisi teknik ve taktik olarak galatasaray'ımızın geleceğidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın