• 152
    müptelalarına, yedi kız kardeş ve napoli'yle ilgili kah bayat kah taze bilgiler bulabilecekleri entry'ler:

    (bkz: juventus fc/#1993304)
    (bkz: ssc napoli/#1994085)
    (bkz: ac milan/#1994555)
    (bkz: fc internazionale/#1994944)
    (bkz: as roma/#1995350)
    (bkz: ss lazio/#1995935)
    (bkz: parma fc/#1996122)
    (bkz: fiorentina/#1996750)

    sezon öncesi belki daha detaylı ve daha malumatfuruş şekilde yazarım ama transfer sezonunu yarıladığımız şu günlerde genel bir bakış atalım serie a'ya.

    söylemeye gerek yok ama ligin favorisi kuşkusuz juventus. çok aktif bir transfer sezonu geçiriyorlar. ligi rahatlıkla süpürebilecekleri halihazırdaki kadrolarına bir dünya takviye yaptılar. yedekleri bile şampiyonluğu zorlar, valla abartmıyorum. şu aslardan oluşan 11: buffon, barzagli, bonucci, chiellini, dani alves, khedira, marchisio, pjanic, alex sandro, higuain, dybala. şu da yedeklerden oluşan 11: neto, lichsteiner, benatia, rugani, evra, pereyra, lemina (hernanes), asamoah, pjaca, mandzukic, zaza. ha şu da var ki aslında as kadro gene eksik. çünkü pogba'yı dahil etmedim. malum, adam günde üç dört sefer manchester'a transfer oluyor. pogba giderse de yerine bir adam daha alınacak. adaylar arasında witsel, matuidi, sissoko gibi isimler var. şu yukarıda saydığım iki 11'den birine, muhtemelen de aslardan oluşana, saydıklarımdan birisinin daha gireceğini düşünürsek kadronun azameti daha bir ortaya çıkıyor. pogba meselesine geri dönelim. italyan ve ingiliz basını işin bittiğini, menajer raiola'nın payının nasıl ödeneceğinin bile anlaşıldığını yazıyordu geçen hafta ama şu sıralar pek bir haber yapmaz oldular. dün de ortaya olayın seyrini hafifte olsa değiştirebilecek bir video çıktı. amerika'da mukim iki italyan genç, pogba'yı otelinin önünde yakalayıp fotoğraf çektirmişler. bu esnada da "kalacak mısın?" diye sorup "evet" cevabını almışlar, emin olmak için "juventus'ta değil mi?" diye ikinci kere sorup tekraren "evet" cevabını almışlar. gençler, en sonda da şampiyonlar ligiyle alakalı bir şeyler söylemiş ama anlayamadım. manu'nun seneye şl'de olmaması juventinilerin en büyük kozu zaten, "koca pogba uefa'da mı oynayacak?" deyolla. şu da var ki pogba, elemanları tamamen başından savmak için böyle bir yapmış da olabilir ama ben de halen yüzde 51 kalacağını düşünüyorum. belki "wishful thinking" olabilir ama içimden geçen bu. video da şu: https://www.youtube.com/watch?v=4A2koYvmuNM

    bu arada higuain transferi işe yaramış olacak ki rekor bir bilet satışı gerçekleşmiş. ilk günden 29.300 kombinenin hepsi satılmış. pipita, pazar günkü westham maçında ilk kez juve formasını giyecek. aynı şekilde yeni transfer pjaca da o maçta oynayacak. benatia ve pjanic, avustralya ve hong kong turlarında yapılan maçlarda zaten oynamışlardı.

    napoli, higuain'in yerini doldurması için milik'i getirdi. 32 milyon avro edip etmediğini gelecek sezon göreceğiz. bu transferle forvet sıkıntısı yaşayacaklarını sanmıyorum zira milik iş yapmasa bile gabbiadini gibi çok iyi bir santrfor yedekte bekliyor olacak. bugün bir transfer daha yaptılar. geçen sezon udinese'de parlayan bir başka polonyalı zielinski'yi 20 milyon avroya satın aldılar. orta sahada derinlik yaratması açısından müspet bir hamle. higuain'in gidişinden sonra takımın en önemli parçası haline gelen hamsik'le de sözleşme uzatıldı ki çok da güzel çok da iyi oldu tamam mı? ilgisi olduğu bilinen bayern münih veya parayı bol bulan bir ingiliz takımı her an salça olabilirdi.

    inter, dün candreva transferini bitirdi. yukarıdaki bakınız'da bahsettiğim sağ kanat açığı böylece giderilmiş oldu ve çok iyi bir takım çıktı şu an ortaya. hemen hemen her mevkide ehil isimler oynayacak. forvet için gabigol ismi filan konuşuluyor ama ffp sıkıntısındaki kulüp şu saatten sonra kolay kolay transfer yapmaz bence. lakin burada da hoca sorunu var işte. mancini ile yönetimin ilişkisi pamuk ipliğine bağlı. hazırlık maçlarında da sıçım sıçım sıçıyor takım. taraftar iki oyuncuya ifrit oluyor: melo ve ranocchia. melo, yaşının da verdiği etkiyle artık o eski melo değil. "bu şafaktan sonra ben mi koşayım amına koyim?" havalarında oynuyor. ranocchia'ya gelince aynı bizim semih sendromunu yaşıyor. ilk sezonlarında yardırıp takımın kaptanlığına kadar yükselen adam, son iki sezondur fena çuvallamış vaziyette. her maçta bariz hatası var. allah vere de bize filan çakmasalar önümüzdeki birkaç sezon içinde.

    milan'ın satışı gene ertelendi desem "gerçekse çok komik, şakaysa hiç değil..." durumu ortaya çıkıyor ama allah sizi inandırsın gene ertelendi. hatta bu defa satış işleminin iptal edildiği bile söyleniyor. bugünse ortaya başka bir iddia daha atıldı. başka bir çinli konsorsiyum talip olabilirmiş milan'a. taraftarlar, "inananı siksinler..." havasında karşılıyor tabii bu tarz haberleri artık. takıma gelince hazırlık maçlarında pek de fena oynamıyorlar ama şöyle 5 tane direkt ilk 11'de oynayacak transfer yapsan 6.'ya hayır demeyecek vaziyette bir kadroları var maalesef. italya'da ffp sıkıntısı yaşamayan ender kulüplerden biri de milan ama berlusconi para akıtmadığı için yaprak kıpırdamıyor kulüpte. velhasıl, batı cephesinde yeni bir şey yok.

    walter sabatini'yi o kadar çok övdük ki sonunda o da patladı galiba. roma için çok suskun bir transfer sezonu geçiyor. dün chelsea'den salah'ın tapusunu almaları dışında herhangi bir gelişme yaşamadılar şu sıralar. ha bir de szczesny tekrar kiralandı. hayrını görsünler.

    şimdilik son durumlar bunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın