resim
Eren Derdiyok
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:FC Schaffhausen
Yaş:36
Uyruk:İsviçre
  • 409
    geçen dönemlerde galatasaray'ın en önemli sıkıntılarından biri de, ileriye oynanan topların burak yılmaz tarafından bir türlü kontrol edilememesi ya da kontrol altına alınsa bile kısa sürede topun kaybedilmesiydi. genellikle, bu top kayıpları o esnada hücum hattına desteğe gelmeye çalışan oyuncuların yerlerini kaybetmeleriyle sonuçlanıyordu. dolayısıyla da rakip takımlar bu boşaltılan alanlardan çokça yararlandılar. ileride topu tutup takımın rakip yarı sahaya yerleşmesini, set hücumu yapabilmesini sağlayacak ileri uç eleman eksikliğini çok çekti galatasaray. özellikle deplasman maçlarında takımın sahaya yayılamamasının, ne idüğü belirsiz oyunun nedenlerinden biri de buydu.

    galatasaray'ın şu anda ihtiyaç duyduğu forvet tipinin, topun kontrolünü sağlayıp, belirli bi' süre topu kaybetmeden hakimiyetinde tutabilmesi, geriden desteğe gelecek takım arkadaşlarına topu servis edebilmesi ve en önemlisi de oyun zekası ve görüşüne sahip olması gerekiyor.

    eren'in bu özelliklere sahip olup-olmadığı konusunda net bi' fikrim oluşmadı ama görebildiğim kadarıyla düz bir oyuncu kesinlikle değil. içinde bulunduğu pozisyon ne istiyorsa ona göre hareket etmeye çalışan bir oyuncu. eveleyip-gevelemeden topa vurması gereken durumda bunu yapıyor. çalım atması gereken pozisyonda ise çalım atmaya çalışıyor. buradan da futbolu bildiği , altyapısının sağlam olduğu sonucunu çıkarabiliriz. bu, özellikle bizim lig için çok önemli bir meziyet.

    futbolu bildiğini, hava hakimiyeti olduğunu, arkasında sneijder, poldi, bruma üçlüsü ile oynayacağını hesaba katarsak 2016-2017 sezonunda tatminkar bir performans göstereceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın