resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 11190
    kendisinin geçmişte yaptıkları geçmişte kaldı. şu an oynatmaya çalıştığı şey futbol değil önce bunun itirafı gerekir. diyor ki "oyuncu buraya hazır gelecek"; hayır sinyor sen hazır ve formda adamları çağıracaksın. kendi ellerinle seçtiğin kadroya "hazır gelmemişler" şeklinde sorumluluk atmak amatör anlamda mertliğe, profesyonel anlamda ise iş ciddiyetine yakışmaz. burda iki olasılık var; birincisi talimat aldığı ikincisi devrinin kapandığı. birinci olasılık gerçekse birilerinden talimat alıp milli takım oluşturan bir teknik direktör pekâlâ galatasaray kadrosunu talimatlarla kuracaktır bu da galatasaray'ın işine gelmez hem ruhuna hem de vizyonuna yakışmaz. ikinci olasılık gerçekse yine galatasaray'ın ruhuna ve vizyonuna devri kapanmış birini hoca olarak tekrar getirmenin sakıncalarından bahsetmeye gerek görmüyorum.

    dönelim iki yılı aşkın süredir yürüttüğü görevindeki performansına.
    kendisinin geri dönmesini isteyenlere soruyorum; eleme grubu ve hatta hazırlık maçları dahil bir tane taktiksel üstünlük kurduğumuz, bir tane disiplinli bir oyun ortaya koyduğumuz, hatta spesifik örnekleri de bırakalım bir kenara, savunma önündeki genellikle dörtlü zaman zaman beşlinin, rakibin pozisyonuna karşı aynı anda hareket ettiğini, blok halinde alan kapattığını, bir pozisyon için dahi söyleyebilir misiniz?

    fatih terim evet geçmişte bir amiga 500, bir commodore64tü. şimdi evinize 3000-4000 lira para verip "bir zamanlar çok iyi makinaydı" diye bunları almayacağınıza göre, burada bir zamanlar yaptıklarını anlatmanın, galatasaray'a layık görmenin hiçbir iler-tutar yanı yok.

    terim'in bir zamanlar başardıkları ayrı bir mevzudur. şahsen ben de "sadece gazdı" kafasına katılmıyorum ama konu ne karakteri ne de geçmişi. terim, hem para dahi vermeden bile bir oyuncu havuzundan optimum verim alınacak oyuncuları seçmekten aciz, hem de seçtiği oyunculara asgari futbol gerekliliklerini bile verebilmekten yoksundur.

    bana zaman kısıtı veya benzer argümanlarla gelecek olanlara büyük ölçekte italya, küçük ölçekte ise sadece oyun disiplini anlamında dahi arnavutluk örneklerini verebilirim.

    ve tekrar ediyorum; karakterine ve geçmişte yaptıklarına değinmedim bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın